Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

KAMPANJA ZA SAVETE MESNIH ZAJEDNICA: SVM osudio propagandni materijal DS-a

KAMPANJA ZA SAVETE MESNIH ZAJEDNICA: SVM osudio propagandni materijal DS-atrg_fontane

Kandidati Demokratske stranke (DS) za predstojeće izbore za savete mesnih zajednica (27. novembar) proteklog vikenda obilazili su glasače u opštini Bečej, predstavljajući svoj predizborni program, ali i rezultate u proteklom periodu. Kao rezultate u Bačkom Gradištu, jednoj od osam mesnih zajednica u opštini, demokrate su naveli sanaciju plaže kod Bisernog ostrva, obezbeđeno renoviranje škole „Svetozar Marković“ i obnovu bioskopske sale i pozorišta. Međutim, Savez vojvođanskih Mađara (SVM), koalicioni partner DS-a u lokalnoj vlasti, smatra da se demokrate pozivaju na njihove, ili na rezultate kojih ni nema.

Predsednik opštine Bečej Peter Knezi ogorčen je zbog propagandnog materijala koji aktivisti DS-a dele građanima uoči izbora za mesne zajednice.
– Prvo: za plažu apsolutno ništa nisu uradili, sem što su je otvorili umesto mene. Ja sam vijao preduzeće DTD i Dragana Živkova, čije je preduzeće bilo podizvođač radova da bi se ta plaža sredila i ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da se time hvalim. Što se obnavljanja bioskopa tiče, sam Marjan Radičević (član Opštinskog veća i funkcioner DS-a) mi je rekao da je to sada nemoguće uraditi, jer postoje imovinsko-pravni problemi, a osim toga nema ni odgovarajućeg projekta, a svi Gradištanci dobro znaju kako bioskop sada izgleda. Ako je to sređeno, onda sam ja papa – rekao je Knezi.
Funkcioner SVM-a kaže i da u vezi sa renoviranjem škole demokrate nisu ništa uradile, jer se pokrajinski poslanik Laslo Feher iz SVM-a angažovao u Vladi Vojvodine kako bi se obezbedila sredstva za renoviranje škole u Gradištu, koje se planira u toku zimskog raspusta.
– Obnova škole neće biti urađena ako bude zavisilo od njih, jer sam lično pripremio rebalans u kome će se naći sredstva za ove radove. Njima neka je na čast što se hvale tuđim rezultatima – dodao je Knezi.
Bivši sekretar Mesne zajednice „Bačko Gradište“ Brankica Stojšić, u čijem mandatu je započeto renoviranje bioskopa u Gradištu, smatra da je nekorektno pozivati se na rezultate kojih nema, jer Gradištanci znaju da bioskop u selu još nije završen, a da radova nema već nekoliko godina.
– Dok sam bila sekretar u Mesnoj zajednici „Bačko Gradište“, prvo je izrađen projekat adaptacije bioskopske sale i projektom je predviđeno da to bude ujedno i pozorište, jer Gradištancima nedostaju kulturna dešavanja. Odobrena su nam bila sredstva i započeta je adaptacija, ali svi vidimo dokle se stiglo. Znam da nismo dobili toliko novca koliko smo tražili za projekat, i posle mene ti radovi su stali – rekla je Stojšić i dodala da bi u interesu sela bilo dobro završiti taj posao.
Na izborima za savete mesnih zajednica u opštini 27. novembra građani treba da izaberu 82 člana šest saveta, koji će zatim izabrati predsednike saveta, dok se sekretari mesnih zajednica biraju putem konkursa. Najveća je Prva mesna zajednica u Bečeju, u čiji savet ulazi 18 članova, u Bačkom Gradištu kandidati se bore za jedno od 15 mesta, u Drugoj i Trećoj ima 14 mesta, u Bačkom Petrovom Selu 12, a u Mileševu 9. Iako su ovi izbori „nestranački“, poznato je da su stranke napravile svoje spiskove za kandidate za biračka mesta, što su i potvrdile.

Milen Vesović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *