Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Promene u strukturi vlasti Bečeja: Kraj koalicije POKS-a i SNS-a

Kraj koalicije POKS-a i SNS-a

Bečejski odbor Srpske napredne stranke saopštio je danas da Pokret obnove Kraljevine Srbije više nije deo zakonodavne vlasti u Bečeju.

U saopštenju za javnost koji je potpisao šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini opštine Bečej Atila Horvat, između ostalog navodi se da „zbog shvatanja politike kao mehanizma da stvari menjamo nabolje i odgovornosti koju imamo prema našim sugrađanima, ne želimo na bilo koji način da dozvolimo ugrožavanje svega onoga što smo u deceniji za nama uradili za opštinu Bečej, zajedno sa našim manjinskim koalicionim partnerima (Savez vojvođanskih Mađara; prim. nov). Smatramo da svi oni koji ne dele politiku i vrednosti Srpske napredne stranke, koja je nosilac vlasti u Bečeju, ne mogu ni dovoljno odgovorno da rade za dobrobit naših sugrađana. Naša politika je politika prosperiteta i razvoja, politika koja donosi nove fabrike i nova radna mesta, politika koja ni na jedan način neće ugroziti mir i stabilnost, niti budućnost naše dece. Političke stranke koje suštinski drugačije vide budućnost Srbije, pa samim tim i Bečeja, ne mogu biti naš partner u rešavanju svih izazova u cilju kvalitetnijeg života naših građana. U ime odborničke grupe Srpske napredne stranke u Bečeju, obaveštavam javnost da Pokret obnove kraljevine Srbije više nije deo zakonodavne vlasti u Bečeju i ovom prilikom im se zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji“.

POKS u Bečeju je dosad bio koalicioni partner SNS-a, i u Skupštini opštine Bečej ima zamenika predsednika Skupštine opštine Nenada Tomaševića i zamenicu sekretara Skupštine opštine Irinu Korenoj Vračarić. POKS ima dvoje odbornika u lokalnom parlamentu. POKS nema predstavnika u izvršnoj vlasti u opštini Bečej, ali je toj stranci pripalo mesto direktora u JP Toplana, te se pretpostavlja, mada to redakciji Bečejskog mozaika zasad nije zvanično potvrđeno, da će članovi POKS-a u budućnosti biti opozvani sa svih mesta koja su imali po političkom dogovoru sa SNS-om.

Saopštenje bečejskog odbora SNS-a usledilo je nakon sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio „Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini“, a govorio je i o francusko-nemačkoj inicijativi. Kao posebno tešku istakao je tačku 4 u kojoj se navodi da se „Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji“.

U toku sednice su poslanici desno orijentisanih opozicionih stranaka prekinuli obraćanje Vučića i došlo je do koškanja među poslanicima. Lider Nove DSS Miloš Jovanović (s ovom strankom je POKS u koaliciji učestvovao na vanrednim parlamentarnim izborima) smatra, kako je izjavio da „jedini koji ugrožava Srbiju je danas Aleksandar Vučić, ne samo današnjim ponašanjem u Skupštini, već i rečenicom od koje je sve krenulo i koja glasi da je spreman da prihvati koncept francusko nemačkog plana koji po Vučićevom priznanju zahteva od nas priznanje Kosova“.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *