Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Krizni štab popušta mere: Moguće otvaranje tržnih centara i povratak đaka u škole

Krizni štab popušta mere: Moguće otvaranje tržnih centara i povratak đaka u školetrg_fontane

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović saopštio je da je zdravstvena situacija još uvek vanredna, ali da ima poboljšanja, što bi moglo da omogući da od 12. aprila tržni centri ponovo budu otvoreni, a da se od 19. aprila učenici vrate u škole.

Ugostiteljski delovi unutar tržnog centra još neće biti otvoreni, odlučio je Krizni štab.

Član Kriznog štaba je napomenuo da je i vreme da se onlajn nastava svede samo na lokalne procene o mogućim žarištima, a da od 19. aprila škole počnu da funkcionišu po sistemu kao pre toga.

Tiodorović je, nakon današnje sednice Kriznog štaba, rekao da se uočava blaga tendencija smanjenja broja novozaraženih, pri čemu se odnos između prijema i otpusta pacijenata kreće polako u korist otpusta, te se smanjuje broj prvih pregleda u kovid ambulantama.

„Kovid bolnice su i dalje pune i pod velikim su opterećenjem, ali ako bi se nastavila dinamika od poslednja dva-tri dana, što očekujemo, može se razmišljati o određenim postupcima koji će omogućiti da se neke od mera popuste“, rekao je Tiodorović.

Istakao je da ako se nastavi aktuelni trend vakcinacije, za mesec i po dana može biti uspostavljen kolektivni imunitet.

Rekao je i da se vakcinacija odlično odvija, posebno poslednja dva-tri dana, da je odziv izuzetno dobar. „To nam je rešenje situacije, uz poštovanje mera, uz što veći obuhvat vakcinacijom u što kraćem vremenu da bi omogućili da se i britanski i drugi sojevi mogu zaustaviti, to je jedini način“, rekao je Tiodorović.

On je ukazao na to da je akcenat i dalje na poštovanju propisanih mera – nošenju maski, fizičkoj distanci i dezinfekciji.

B.M. (Foto: www.srbija.gov.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *