Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Krizni štab: Za vikend zatvoreno sve, osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i pumpi

Krizni štab: Za vikend zatvoreno sve, osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i pumpitrg_fontane

Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa odlučio je da tokom predstojećeg vikenda u Srbiji budu zatvoreno „sve osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi“, kao i da budu suspendovane sve kulturne i najveći broj sportskih manifestacija.

Član štaba, vojvođanski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kazao je da će i naredne nedelje nastava za srednjoškolce biti organizovana onlajn a da će na taj vid nastave preći i osnovci od petog do osmog razreda. Učenici nižih razreda osnovne škole nastavu će nastaviti onako kako su imali i do sada.

„Situacija je vanredna, imamo jedan vremenski period blagog povećanja broja novozaraženih i po prognozama epidemiologa, brojevi će rasti u narednom periodu ali je dobro da taj rast nije eksponencijalno izražen. Nema ogromnog skoka, a to je posledica i vakcinacije i činjenice da najveći deo građana ipak poštuje mere“, kazao je Gojković novinarima posle sednice Kriznog štaba.

Navodeći da se vakcinacija sprovodi „kontunirano“, on je dodao da je do sada upotrebljeno oko 1,85 miliona doza vakcina a da je skoro 700.000 građana revakcinisano.

Najavio je i da će biti otvoreni novi punktovi kako bi se omogućilo što većem broju građana da se vakcinišu.

(Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *