Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Pogled iskosa: Leteći start

Leteći start(Ilustracija: FB)

Parlamentarni, pokrajinski i u pojedinim gradovima i opštinama lokalni izbori tek su raspisani za 17. decembar, ali je izborna kampanja vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) uveliko u toku.

Od stranaka koje imaju odbornike u Skupštini opštine Bečej, na parlamentarnim izborima učestvuju sadašnji koalicioni partneri, Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara, nekadašnji partner na vlasti SNS-a u Bečeju, Pokret obnove Kraljevine Srbije u sklopu Srpske koalicije NADA (Novi DSS, POKS) i Socijalistička partija Srbije.

Za sada SVM nije organizovao, bar ne javnosti vidljive, akcije u Bečeju, a ista je situacija i sa POKS-om – obe političke organizacije su se do početka ove nedelje bavile prikupljanjem overenih potpisa građana za predaju izbornih lista.

Bečej je do 6. novembra bio „preplavljen“ isključivo aktivnostima SNS-a i posetama funkcionera za koje je teško reći da li Bečej obilaze u svojstvu stranačkih ili državnih funkcionera.

Tako se za vikend desila poseta, kako se navodi na Fejsbuk stranici opštine Bečej – jer redakcija Bečejskog mozaika nije pozvana na ovaj događaj – ministarke za brigu o porodici i demografiji Darije Kisić, koja je sa čelnicima opštine posetila porodicu pravoslavnog sveštenika Lazića.

Ona je tom prilikom, kaže se na Fejsbuk strani opštine, poručila da su porodice najveće bogatstvo i temelj svakog društva i države.

„Bogatstvo i lepotu Bečeja, okolnih mesta i čitave Srbije čine i porodice kao što je porodica Lazić, koja na ponos svih odgaja osmoro prelepe dece“.

Nakon posete ovoj porodici ministarka Kisić je, tad već u svojstvu stranačke funkcionerke, posetila i Bačko Gradište – redakcija Bečejskog mozaika ostala je bez poziva i na taj događaj.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici SNS Bečej, „članica Predsedništva Srpske napredne stranke, Darija Kisić Tepavčević, obišla je druženje u Bačkom Gradištu koje su organizovali aktivisti OO SNS Bečej“.

Na fotografijama se vide postavljeni šatori, mnoštvo stranačkih zastava i aktivista u Bačkom Gradištu, među kojima se mogu prepoznati i donedavni članovi drugih stranaka, kao i funkcionerka Kisić u srdačnom druženju s građanima, pa i decom.

SNS navodi da su „sredstva za realizaciju druženja obezbeđena iz ličnih donacija članova i simpatizera Stranke“.

Članovi SNS-a su česti gosti i na pijaci i na štandovima na ulicama na teritoriji opštine Bečej i na tim lokacijama dele građanima promotivni materijal, kafu i čaj, a nedavno se desila i podela bicikala porodicama sa decom, recimo u Bačkom Gradištu.

SNS Bečej je saopštio da je cilj te akcije „promocija zdravih navika, odnosno da kod dece podstakne zdrav način života“…

Nabavku kafe, čaja i bicikala, navode u SNS-u, finansiraju članovi i simpatizeri stranke.

O rezultatima aktuelne lokalne vlasti zasad govore bilbordi u opštini, na kojima se navode rezultati rada, kao što je besplatan vrtić, asfaltiranje 11 ulica za dve godine na teritoriji opštine itd.

Paralelno s tim na zidovima, transformatorima, ulazu na pijacu pojavili su se i „radovi“ (plakate) primitivnog targetiranja čelnika opozicionih političkih stranaka.

Autorstvo tih – tehnički veoma loše izvedenih – „uradaka“, nije preuzeo niko.

Sva je prilika da opštinu Bečej do kraja tek započete predizborne kampanje čekaju brojne posete stranačkih i državnih funkcionera, opozicionih čelnika, koji će, ukoliko dolaze iz pravca Novog Sada, moći da uživaju i u ugodnom putovanju, jer je nedavno rekonstruisan put od Bečeja do Bačkog Gradišta, kao i do Temerina.

Do trenutka izborne ćutnje svakako nas čekaju još neka iznenađenja i druženja sa građanima, što predstavnika stranaka na vlasti, što opozicionih, kao i „podgrejana“ i dosad neizrečena predizborna obećanja.

Kristina Demeter Filipčev

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *