Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

A Prosperitati 1 millió euróval támogatta: Még nem fejeződött be a hotelépítés

Még nem fejeződött be a hotelépítésAlapkőletétel

A Hotel Experience (Tapasztalat) alapkövét 2021 márciusában tették le, s 2022 végéig a valamikor Jódfürdő közelében, a Zmaj Jovina utca 85-ös szám alatt be kellett volna fejezni a négycsillagos szálloda kiépítését.

Ezt nyilatkozták a befektetők 2021-ben, s ez áll a helyszínen, az építkezés adatait bemutató táblán ma is. Az építkezés azonban 2023 márciusáig sem fejeződött be.

Két évvel ezelőtt az ünnepélyes alapkőletételen, amelyen számos funkcionárius jelent meg, többek között Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, elmondták, hogy a négycsillagos Hotel Experience 2200 négyzetméternyi alapterületén csaknem 30 szoba, 80 férőhely, valamint különféle wellness- és spa-szolgáltatások lesznek.

A beruházó a 2016-ban alapított helyi Obrock Food Kft., amely a Prosperitati Alapítvány 2019-es turisztikai fejlesztésekre kiírt pályázatán egymillió eurónak megfelelő 120 millió dinárt nyert – a hotel kiépítésére szánt összeg 40 százalékát.

Az egymillió eurós támogatást nyert óbecsei vállalat alaptőkéje 1000 dinár, igazgatója és tulajdonosa az óbecsei Fehér Dezső, s a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség adatai szerint a 2019. évet 34.790 dináros vesztességgel zárta.

A Hotel Experience 2023 márciusában

Mint 2021 márciusában kiderült, az éttermi szolgáltatásokra bejegyzett Obrock Food Kft.-nek a Prosperitati Alapítvány pályázatához szükséges önerőt és a beruházáshoz szükséges tőkét is a budapesti Arthur Bergmann Hungary Zrt. biztosította.

Az Arthur Bergmann Hungary Zrt. vállalat ügyvezető igazgatója, Gál Miklós két évvel ezelőtt újságíróknak azt nyilatkozta, hogy „ez egy 2,5 millió eurós összköltségvetésű projekt, ami a cégcsoport méretéhez képest kicsi, de azért fontos, mert egy pionír projektről van szó. Szeretnénk Vajdaság területén nagyobb, akár 30 millió eurós projektekbe is belevágni, de ehhez nekünk tapasztalatot kell szereznünk itt a mindennapi működésben és egy beruházás levezetésében. A magyar turisztikai piac viszonylag telített, ezért szeretnénk a határon túl is terjeszkedni. A szerb idegenforgalmi piac minden szegmense gyorsan növekszik, és fontos, hogy ennek a lendületes fejlődésnek ne csak a nagyvárosok legyenek a nyertesei, hanem a kisebb települések is, mint Óbecse. 2022-ben Közép-Kelet-Európa egyik legszebb sport-, konferencia- és wellnessközpontja áll majd itt, ami meg fogja változtatni ennek a térségnek a jövőképét“.

Nos, 2023. március 4-én – az alapkőletétel második évfordulóján – még nem lehetett tudni, hogy mikor nyílik majd meg Óbecsén „KözépKelet-Európa egyik legszebb sport-, konferencia- és wellnessközpontja“, azt viszont tudni lehetett, hogy a beruházó, az Obrock Food Kft. már nem létezik ezen a néven.

A Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség adatai szerint tavaly júniusban ugyanis a vállalat nevet változtatott, jelenleg „Experience Lux“ név alatt működik, továbbra is éttermi szolgáltatásokra bejegyzett, s a tulajdonos és az igazgató neve sem változott.

F.D.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *