Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Megtartották a KMV körzeti versenyét: Hét óbecsei a döntoben

Hét óbecsei a döntoben844kmv

AZ 55. Középiskolások Muvészeti Vetélkedojét április 8-a és 10-e között szervezik meg az óbecsei Városi Színházban.

Az óbecsei elodöntot március 11-én tartották meg a Gimnázium épületében. A zsuriben Rókus Zoltán színmuvész, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja, Kancsár Izabella, a Magyar Szó újságírója és Ricz Róbert újságíró, a Petofi kultúrkör elnöke kapott helyet.

„Szomorú vagyok, mert csak heten, a Gimnázium öt tanulója és a Muszaki Iskola két tanulója vett részt az elodönton. A zsurinek nem volt nehéz dolga, mindenkit továbbjuttatott a döntobe, de azért tudtunk tanácsokat adni a versenyzoknek, hogy mit lehetne javítani a produkciójukon, színesíteni, érdekesebbé, élvezhetobbé tenni azokat”, mondta Ricz Róbert.

A beszédmuvészeti vetélkedon ketten képviselik körzetünket a dönton, versmondásban Gál Noémi, prózamondásban pedig Deák Evelin.

Az irodalmi vetélkedon öt óbecsei középiskolás vesz majd részt, önálló verssel Gyömbér Szintia és Majoros Lara, novellával Drapos Evelin és Krémer Martina, értekezo prózával pedig Liptai Kovács Mariann.

Idoközben az 55. KMV elso pályázata már lezárult, a plakátpályázaton elso helyezett lett az óbecsei, de Zentán tanuló Lázár Lea, így az o munkája hirdeti az idei vetélkedot Vajdaság szerte.

Második lett Selymesi Nikoletta, a harmadik helyezett pedig Forgó Loretta. A plakátpályázat közönségdíjasa Pajor Tímea.

A zsuri tagjai Szerda Zsófi fotós, újságíró, Sárkány Balázs szobrászmuvész és Bolyos Szenti Lilla grafikus voltak.

B.M. (Fotó: ÓG)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *