Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Republičko takmičenje srednjoškolskih bendova: Najbolji bend „Maršali“ iz Bečeja

Najbolji bend „Maršali“ iz Bečeja(Foto: FB „Maršali“/Vanja Bojović)

Bečejski bend „Maršali“ osvojio je nagradu za najbolji bend na prvom republičkom takmičenju srednjoškolskih bendova „Rok Serbika“.

Takmičenje „Rok Serbika“ je 11. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina organizovalo Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije po uzoru na takmičenje beogradskih srednjoškolskih bendova „BG Invazija“ koje se održava od 1992. godine.

Dvanaest srednjoškolskih bendova iz Novog Sada, Sombora, Beograda, Zrenjanina, Kikinde, Surdulice… takmičilo se u kategorijama izvođenja domaće, strane i autorske pesme i kompozicije klasične muzike.

Po oceni stručnog žirija, za najbolji bend proglašeni su bečejski „Maršali“ u sastavu Dušan Ivanović, Nemanja Radosavljević, Katarina Pivnički, Mateja Stražmešterov i Strahinja Tanasijin.

„Maršali“ su dobili nagradu i za najbolju autorsku pesmu, a Strahinji Tanasijinu dodeljeno je priznanje za najbolji glavni vokal.

Bečejski srednjoškolski bend osvojio je i nagradu publike, prikupivši 42,5 odsto ukupnih glasova.

Žiri takmičenja su činili stručnjaci iz sveta rok muzike u Srbiji, Aleksandra Stanković, predsednica Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije, Katarina Epštajn, voditeljka emisije „Pop karusel“ na Radiju Beograd 1, Jadranka Janković Nešić, novinarka koja je intervjuisala većinu svetskih i domaćih pop, rok, metal, pank muzičara, Vladan Vlajko Đurđević, bas gitarista benda „Neverne bebe“ i Igor Vince, instrumentalista, perkusionista, jedini evropski muzičar u bendu Femi Kutija.

Cilj takmičenja srednjoškolskih bendova je da da podstakne osnivanje instrumentalnih sastava i bendova u srednjim školama širom Srbije i da neguje kreativnost, timskih duh i da obogati kulturni život škola, lokalnih zajednica i gradova.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *