Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Nyílt levél a tartományi oktatásügyi titkárhoz – Miért késnek a tankönyvek?

Nyílt levél a tartományi oktatásügyi titkárhoz – Miért késnek a tankönyvek?trg_fontane

Horvát Dóra, a VMDK Női Fórumának elnöknője, valamint a párt becsei tanácsnoka március 3-án nyílt levélben fordult Jeges Zoltán tartományi oktatásügyi titkárhoz.

Horvát a magyar nyelvű tankönyvkiadás mulasztásaira hívja fel Jeges figyelmét.
„Felhívjuk figyelmét a magyar nyelvű tankönyvkiadás évek óta tartó, s mind súlyosabb mulasztásaira, amelynek gyermekeink látják kárát! A szülőkkel előre kifizettetik a magyar nyelvű tankönyveket márciustól májusig, és az őszi iskolakezdés után néhány hónapos késéssel érkeznek csak meg, ha egyáltalán megérkeznek. Az iskolákban a tankönyvkiadó hanyagságával magyarázzák a hiányosságokat, a tankönyvkiadók pedig arra hivatkoznak, hogy a fordítás késik. S míg ők egymásra mutogatnak, gyermekeink tankönyvek nélkül tanulnak. Már megjött az új árajánlat a következő tanév könyveire, májusig ki is fizetjük – mi szülők -, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a most 7. osztályba járó gyerekek február 15-én vették át az elmaradt 4 tankönyvet. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ez a kialakult helyzet évről-évre jelentkezzen, sőt fokozódjon!“, áll a levélben, amelyben a VMDK Női Fórumának elnöknője felkéri az oktatásügyi titkárt, hogy intézkedjen ez ügyben.

F.D.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *