Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

A Petőfi Sándor iskola kifestőkönyvet adott ki: Óbecse KIszínezve

Óbecse KIszínezve(Fotó: A PSÁI FB oldala)

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola egyedi kiadással lepte meg a gyerekeket, de a felnőtteket is, amelyet a Városi Múzeumban mutattak be március 22-én.

Az Óbecse KIszínezve kifestőkönyv 18 illusztrációt tartalmaz a városról, amely a tanárok és diákok diákszövetkezeti csapatmunkájának eredménye.

„Mindenhol ihletet találtunk magunk körül. Egyszerű volt, mert Óbecse tele van érdekes történetekkel. Ez a kifestőkönyv arra szolgál, hogy valami újat tanuljunk, de egyben csodás időtöltés is felnőttnek és gyermeknek, ezért színesítsük ki városunkat“, mondták az iskolában.

A kifestő QR-kód segítségével magyarul, szerbül, angolul és németül is bemutatja Óbecsét.

A kifestőkönyvben a belvárosi római katolikus és a pravoszláv templom, a községháza, a múzeum, továbbá még 14 épület és szobor szerepel.

Sándor Magdolna, a Petőfi iskola képzőművészet tanára újságíróknak elmondta, hogy az „ötlet onnan jött, hogy úgy gondoltuk, meg kell ismernünk a városunkat. A gyerekkel egy felfedezőútra indultunk, hogy meglássuk, mi is van Óbecsén. Amikor rájöttünk arra, hogy vannak dolgok és épületek, amelyeket nem is ismerünk, akkor folytattuk a tanulmányozást, fényképeztünk, fényképeket válogattunk. Aztán adódott az ötlet, hogy a jó képekről készíthetnénk illusztrációkat, amit aztán egy színezős könyvbe bele tudnánk tenni, és ezen keresztül más gyerekekkel is megismertethetnénk a várost. Azonfelül a szülők is belepillanthatnak, hátha megtudnak valami érdekességet“.

Ez az iskola első kiadványa, de már gondolkodnak a következőn is, hiszen sok épület kimaradt a kifestőkönyvből.

Az iskolában tervezik, hogy a kifestőkönyvben szereplő illusztrációkat bögrékre is rányomtassák.

A kifestőkönyv bemutatóján a Városi Múzeumban Ferencz Edvin idegenvezető elmondta, hogy a kiadvány előrelépés a helyi turizmus területén, mert városunkról eddig nem létezett olyan publikáció, amelyet a gyerekek is érdekesnek tartanak.

A színezőt a Petőfi iskola nyomdaszakköre készítette el és a Lux nyomda nyomtatta ki 500 példányban.

A kifestő az iskolákban 500 dináros áron vásárolható meg.

R.M.

Povezani tekst(ovi):

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *