Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Osnovna škola „Sever Đurkić“: Humanitarna akcija „Dajte im krila“

Osnovna škola „Sever Đurkić“: Humanitarna akcija „Dajte im krila“trg_fontane

Mnogi su prinuđeni da se na razne načine dovijaju kako bi obezbedili novac za nesmetan rad. Tako su članovi kolektiva i učenici Osnovne škole „Sever Đurkić“ spajajući lepo sa korisnim, prošlog četvrtka u sali Gradskog pozorišta organizovali humanitarnu akciju pod nazivom „Dajte im krila“.

Cilj akcije je da se pruži podrška talentovanoj deci i svim učenicima ove škole, a prihod od prodatih ulaznica (za 100 dinara) je namenjen za finansiranje naštimovanja muzičkih instrumenata kako bi se mogli koristiti u radu sa decom.
„Ovo je prilika da vidite za šta naša deca imaju talenta i da ih zajedno sa nama u tome i podržite. Vašim prisustvom ste omogućili da prikupimo sredstva za štimovanje muzičkih instrumenata u našoj školi bez kojih je nezamislivo pripremiti bilo kakav program. U međuvremenu stigla nam je lepa vest za još jednog talentovanog đaka. Vuk Radunović, učenik V4 razreda, dobio je nagradu za ’doprinos i posebne tehnike’ u iznosu od 5.000 dinara, na 27. likovnom konkursu ’Železnica očima dece’ u Beogradu u organizaciji Muzeja železnice Srbije u konkurenciji od 204 škole i 90 predškolskih ustanova“, rekla je direktorica škole Brankica Tapavica.
Kroz dvojezičan program i poučnu priču i za odrasle i za decu, na svojevrstan način je prezentovana škola i aktivnosti koje se u njoj sprovode sa talentovanim učenicima.
Tokom više od sat vremena pred prepunom salom posetilaca nastupili su članovi školskog hora i „horića“, članovi ritmičke, folklorne, dramske, recitatorske grupe, sportska sekcija, muzička vokalna grupa učenica, a u holu pozorišta bila je postavljena izložba likovnih radova učenika. Gosti programa su bila deca iz predškolske ustanove „Labud Pejović“ i učenici Muzičke škole „Petar Konjović“.

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *