Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Akcija nezadovoljnih pacijentkinja: Peticija protiv ginekologa u Bečeju

Peticija protiv ginekologa u Bečeju

U Domu zdravlja u Bečeju godinama unazad postoji problem nedovoljnog broja ginekologa. Trenutno su u zdravstvenoj ustanovi angažovana dva ginekologa, jedan na neodređeno vreme, a drugi radi po ugovoru.

Međutim, ginekolog Saša Milošević koji je u Domu zdravlja Bečej zaposlen na neodređeno vreme i jedini je specijalista ginekologije u bečejskoj zdravstvenoj ustanovi koji ima pravo da ispisuje recepte, porodiljska odsustva i bolovanja, izaziva negativne reakcije kod brojnih pacijentkinja.

Redakcija Bečejskog mozaika uputila je krajem januara pitanja nadležnim u Domu zdravlja Bečej o tome koji ginekolozi i od kog datuma rade u Domu zdravlja i ko od njih ima pravo da ispisuje recepte, bolovanja, hranarine.

S obzirom na to da su na društvenoj mreži Fejsbuk brojne žene izrazile negodovanje i ljutnju zbog odnosa ginekologa Miloševića prema njima, od nadležnih u Domu zdravlja su zatraženi odgovori i na pitanja o tome da li poseduju takve informacije, ali i prijave u 2022. i 2023. godini, a ukoliko poseduju, koje mere su preduzete ili će se preduzeti.

U odgovoru iz Doma zdravlja navedeno je da je u zdravstvenoj ustanovi odeljenje ginekologije radi svaki dan, radi ginekolog po pozivu, pod ugovorom, dr Snežana Ubović tri puta nedeljno i a svakodnevno radi stalno zaposleni ginekolog, dr Saša Milošević, spec. ginekologije, koji ima ID broj i može da ispisuje upute, bolovanja…

„Postoji nezadovoljstvo žena radom ginekologa, ali je to sve na usmenim prijavama i ne žele da se zvanično piše prijava. Nekoliko žena je napisalo pismenu prijavu, ali su tražili da se iscepa i da ipak neće podnositi pismenu prijavu. Sve žene koje su dolazile da se žale usmeno kod nas u ustanovu, zvanično su upućene da podnesu prijavu zaštitniku prava pacijenata koji radi u opštini. Tek nakon podnošenja zvanične prijave, Dom zdravlja preduzima zakonske kaznene mere. Zvanično ni jednu pismenu prijavu u 2022. godini, kao ni u januaru ove godine, nije podnela ni jedna žena“, navedeno je danas iz Doma zdravlja.

Osim kritika na račun ginekologa na društvenoj mreži Fejsbuk, na adresi peticije.online pokrenuta je i peticija kojom se traži prestanak radnog odnosa ginekologa S.M. u Domu zdravlja Bečej, pokretanje disciplinskog postupka i oduzimanje licence. Do ranog popodneva 1. februara peticiju je potpisalo više od 350 osoba.

Novinar Bečejskog mozaika je u telefonskom razgovoru zatražio i odgovore na pitanja od specijaliste ginekologije Saše Miloševića.

– Veliki broj žena se žali na vaše postupanje u ginekološkoj ordinaciji, recimo, na društvenim mrežama iznose tvrdnje da ih nazivate pogrdnim imenima, da dugo čekaju, da nećete da ispišete adekvatnu dokumentaciju… Šta je vaš komentar na te tvrdnje?

– Ja nemam komentar. Svako ko ima primedbu, zakonski je regulisano, imenom i prezimenom ide kod zaštitnika prava pacijenata i tamo ostavi adresu, tamo napiše pismeno šta ima da se žali i tako dalje. Inače, pritužbi za mene pismenih ili tako nešto, nema. Tako da je to moj jedini komentar. Svako ko ima problem sa mnom, svojim imenom i prezimenom nek ode kod zaštitnika prava pacijenata, u opštini sedi žena, vrlo je prijatna, fina, lepo izgleda, i njoj pismeno nek dostavi žalbu, pa će se onda sve to rešiti.

K.D.F. (Ceo tekst pročitajte 3. februara u Bečejskom mozaiku)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *