Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Vaterpolo – I A liga Srbije: Pobeda u derbiju

Pobeda u derbiju

Nakon uspešnog starta i maksimalnog učinka u prva tri kola vaterpolisti Bečeja su nastavili sa serijom uspešnih rezultata.

Na bazenu SC „Đorđe Predin Badža“ u utakmici četvrtog kola u derbiju savladali su ekipu Beograda sa 18:17 nakon boljih izvođenja peteraca jer je u regularnom delu susreta rezultat bio izjednačen 13:13 (3:1, 3:4, 4:4,3:4).

Za PVK Bečej nastupili su Stefan Jakovljević, Aleksandar Čavić 3 (2), Ivan Sirotanović 2 (1), Marko Ićitović 5 (1), Boris Popov 3 (1), Viktor Mesaroš, Nemanja Pejaković, Filip Kovačev 1, Uroš Kovačev, Marko Vuković 1 (1), Dimitrije Jovanović 3 (1), Artem Matveev, Vanja Stojanov, Nemanja Milošević.

U sastavu domaće ekipe je bio Aleksandar Čavić koji se vratio iz Izraela, jer je zbog aktuelne situacije u toj zemlji LEN odobrio igračima da igraju za druge ekipe.

Pored njega u uzbudljivom susretu sa Beograđanima bio je i Viktor Mesaroš koji je ponovo zaigrao za svoj matični klub, ali još nije potpuno spreman da pruži svoj maksimum.

Bečejci su u derbiju igrali odlično, poveli su i kako je utakmica odmicala povećavali su prednost koja je u trećoj četvrtini iznosila i pet golova razlike (9:5) kada je zatresao mrežu mladi reprezentativac Bečeja Marko Ićitović, inače i najefikasniji igrač utakmice.

Činilo se da je pobeda na vidiku. Međutim, dolazi do pada u igri, nekoliko grešaka doprinele su da gosti smanje razliku na jedan gol (10:9) i u poslednjoj četvrtini izjednače (10:10) a potom i dođu u vođstvo (10:11) koje su imali i u samoj završnici (12:13) kada je Boris Popov uspeo da izjednači rezultat tri sekunde pre regularnog dela i izbori pravo na izvođenje peteraca u kojem su Bečejci bili uspešniji.

U narednom prvenstvenom kolu vaterpolisti Bečeja se na gostovanju sastaju sa ekipom Zemuna koja, kao i oni, do sada nije pretrpela nijedan poraz.

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *