Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Počela je prijava vakcinisanih građana za 3.000 dinara

Počela je prijava vakcinisanih građana za 3.000 dinaratrg_fontane

Svi građani Srbije stariji od 16 godina, koji su do 31. maja dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, od 1. do 15. juna mogu da se prijave za pomoć od 3.000 dinara, a novac će dobiti do 20. juna.

Građani mogu da se prijave za pomoć preko linka pmi.trezor.gov.rs.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je prijava za 3.000 dinara jednostavna – potreban je JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun. Ukoliko nemate račun u banci, u prijavi je potrebno samo navesti naziv banke i račun će vam biti automatski otvoren.

Naknadno je saopšteno da svi oni koji se od 1. juna u ponoć prijave za vakcinaciju i vakcinišu se u narednih sedam dana, mogu takođe da dobiju pomoć od 3.000 dinara.

Siniša Mali je napomenuo da se za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri ne prijavljuju, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

„Naglašavam da se korisnici socijalne pomoći prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane“, istakao je ministar.

Ministar je pozvao sve vakcinisane građane da se prijave za 3.000 dinara, i napomenuo da je sistem za prijavu već razrađen i da odlično funkcioniše.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *