Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Pokrajinska vlada: U KCV se od Covid-19 infekcije leči 38, a u bolnici u Pančevu 81 pacijent

Pokrajinska vlada: U KCV se od Covid-19 infekcije leči 38, a u bolnici u Pančevu 81 pacijenttrg_fontane

Trend opadanja broja novoobolelih od Covid-19 infekcije u Vojvodini se nastavlja, uz istovremeno  smanjivanje broja pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini.

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu se, tako, od Covid-19 infekcije 5. maja se lečilo 38, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent. Od toga, u KCV su na mehaničku ventilaciju priključena tri, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta, saopštila je Pokrajinska vlada.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 Novosadskog sajma, otvorenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid-19 infekcije, juče se nalazilo 38, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 36 pacijenata.

Vlada Vojvodine je juče saopštila da na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Covid-19 infekcije se  leči sedmoro dece i ona su u dobrom opštem stanju.

U cilju otkrivanja i lečenja svih obolelih, na teritoriji Vojvodine, a posebno u južnom Banatu, i dalje se sprovodi intenzivno testiranje građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja, navodi Pokrajinska vlada.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *