Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Pokrajinska vlada: U Vojvodini 19 novoobolelih od virusa Covid-19, narednih dana paketi pomoći zdravstvenim radnicima

Pokrajinska vlada: U Vojvodini 19 novoobolelih od virusa Covid-19, narednih dana paketi pomoći zdravstvenim radnicimatrg_fontane

U protekla 24 sata u Vojvodini testirano je 239 osoba na prisustvo virusa Covid-19, a kod njih 19 je potvrđeno prisustvo ove virusne infekcije.

Od početka epidemije do danas preminulo je 18 pacijenata.

Iz Kliničkog centra Vojvodine (KCV) na kućno lečenje do sada je otpušteno 150 ljudi, a iz Opšte bolnice Pančevo njih 170.

U Vojvodini je do danas je testirano 7.190 osoba, a njih 656  bilo je pozitivno na virus, saopštila je Pokrajinska vlada.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je danas na konferenciji za novinare rekao da je u sistemu socijalne zaštite u Vojvodini, koji obuhvata 92 takve ustanove, situacija pod kontrolom. On je istakao da su u 92 doma socijalne zaštite u Vojvodini zabeležena samo dva slučaja Covid-19 od 11.389 ljudi u njima, korisnika i zaposlenih.

„Ogroman uspeh je što su u ustanovama socijalne zaštite, nakon 51 dana od pojave virusa Covid-19 u Vojvodini, samo dve osobe obolele od ove virusne infekcije – jedna u Domu za stare i penzionere u Molu i jedna u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju Otthon u Staroj Moravici“, naveo je Mirović.

Po njegovim rečima, za trend smanjenja obolelih u Vojvodini, koji se beleži u proteklih nekoliko dana, zaslužni su i građani koji su se ponašali odgovorno, poštujući mere koje je propisala Vlada Srbije.

„Od celokupnog osoblja KCV do sada je njih dvoje bilo pozitivno na virus Covid-19 i oni su se zarazili izvan Kliničkog centra. To nam govori da smo unošenje ove virusne infekcije u našu zdravstvenu ustanovu sveli  na minimum i ponosni smo što nismo imali širenje bolesti na druge zaposlene i druge bolesnike“, rekao je  pomoćnik direktora KCV Igor Mitić.

U narednih nekoliko dana, kako je naveo predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zaposlenima u zdravstvenom sistemu, sa nižim primanjima, biće podeljeno 17.500 prehrambenih paketa, kao vid pomoći onima koji se nalaze na prvoj liniji odbrane od ovog virusa.

B.M.
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *