Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Pokrajinska vlada: Za tri becejske škole više od 7 miliona dinara

Za tri becejske škole više od 7 miliona dinaraFoto: puma.vojvodina.gov.rs

Tri bečejske škole su na pokrajinskom konkursu za finansiranje i sufinansiranje radova u objektima osnovnih i srednjih škola dobile ukupno više od 7 miliona dinara.

Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ dodeljeno je 2,5 miliona dinara za finansiranje druge faze adaptacije sanitarnih čvorova u prizemlju objekta, ŠOSO „Bratstvo“ 1,2 miliona dinara za finansiranje troškova izvođenja radova na ugradnji podizne platforme za prevoz osoba u kolicima koje koriste osobe sa invaliditetom na ulazu u objekat škole, a Tehničkoj školi 3,9 miliona dinara za finansiranje sanacije i adaptacije dela školske zgrade, formiranje muškog i ženskog toaleta u objektu škole.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović juče je uručio ugovore o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investicionog i tekućeg održavanja objekata predstavnicima 21 ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja u Vojvodini, vredne 76 miliona dinara.

Od tog iznosa 57,6 miliona dinara opredeljeno je za radove na obnovi i održavanju 14 osnovnih škola, a 18,4 miliona dinara za sanaciju u sedam srednjih škola.

Novac je, osim za bečejske škole, opredeljen za sanaciju dela zgrade i krova Poljoprivredne škole sa domom učenika u Futogu, za investiciono održavanje zgrade OŠ „Šeh Karolj“ u Adi, za sanaciju i održavanje mokrih čvorova u osnovnim školama u Beloj Crkvi, Stanišiću, Novom Sadu, Laćarku, Golubincima, Subotici, kao i u šest srednjih škola.

B.M. (Foto: puma.vojvodina.gov.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *