Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Pokrajinski sekretar za zdravstvo: U ponedeljak odluka o eventualnom produženju zatvaranja

Pokrajinski sekretar za zdravstvo: U ponedeljak odluka o eventualnom produženju zatvaranjatrg_fontane

Medicinski deo Kriznog štaba tražio je danas da se mera zatvaranja, koja će važiti za vikend, produži i traje 14 dana ili 21 dan, preneo je novinarima pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da će se o eventualnom produženju zatvaranja odlučivati u ponedeljak.

Gojković je odgovarajući na pitanja novinara nakon današnje sednice Kriznog štaba rekao da taj zahtev nije nikakva tajna, kao i da će tokom vikenda biti obavljene konsultacije, dok će odluka o eventualnom produženju mera biti doneta u ponedeljak.

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije koronavirusa odlučio je da tokom vikenda pred nama u Srbiji sve bude zatvoreno, osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi.

„U ponedeljak očekujemo, verovatno u jutarnjim satima, novu sednicu Kriznog štaba gde bismo razgovarali o merama koje će važiti u toku sledeće nedelje“, kazao je Gojković.

Kako je istakao, „pravi rezultat mera se vidi tek nakon dve do tri nedelje“.

Ponovio je da su sve kulturne manifestacije suspendovane.

„Tokom vikenda se neće održavati ništa što je vezano za kulturu. Izuzev onoga što ne može zbog već unapred dogovorenih termina vezanih za sistem takmičenja (sportski događaji), to će se morati odvijati tokom vikenda naravno bez prisustva publike i uz maksimalne mere“, rekao je.

Priredio: B.M. (Foto:www.srbija.gov.rs/Tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *