Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Pokloni deci sa invaliditetom i vrtiću: Poziv na društvenu odgovornost

Poziv na društvenu odgovornost

Deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i predškolskoj ustanovi danas su podeljeni novogodišnji paketići i igračke – reč je o donacijama privrednih subjekata – i tom prilikom je predsednik opštine Vuk Radojević uputio poziv i drugim privrednicima da se uključe u aktivnosti lokalne zajednice.

Deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koja su korisnici usluga ličnog pratioca i dnevnog boravka u opštini Bečej Deda Mraz i vilenjakinja dodelili su novogodišnje paketiće u sklopu prazničnog programa u hotelu na obali Tise.

Pedesetak paketića korisnicima ustanove socijalne zaštite „Naša čuvarkuća“ obezbedila je firma „Tisa automotiv“.

Rukovodilac proizvodnog pogona firme u Bečeju Dejan Tanasijin rekao je da su ove godine mnoga udruženja i privredni subjekti učestvovali u deljenju paketića i „mi smo u sklopu naše politike društvene odgovornosti odlučili da učestvujemo i obezbedimo novogodišnje paketiće. Donirali smo Bečejskom udruženju mladih 40 paketića, Centru za socijalni rad 50 i za današnju manifestaciju takođe 50 s ciljem da mališanima ulepšamo praznike. Nadam se da ćemo i u narednom periodu učestvovati u svim sličnim aktivnostima i podržati različite akcije“.

Dodeli paketića prisustvovao je i predsednik opštine Vuk Radojević koji je rekao da mu je drago da firma koja je obezbedila paketiće na taj način pokazuje društvenu odgovornost, te da „ovo može i treba da bude poziv ostalim privrednim subjektima koji posluju u Bečeju da se uključe na ovaj ili slične načine u aktivnosti lokalne zajednice, da na taj način daju svoj doprinos u razvoju lokalne zajednice“.

On je podsetio da opština od 2016. godine pruža usluge ličnih pratilaca i dnevnog boravka deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i za to izdvaja više od 37 miliona godišnje najvećim delom iz opštinskog budžeta i uz podršku resornog ministarstva. „Nastavićemo u tom pravcu i u narednoj godini. Ovom simboličnom podelom paketića ovoj kategoriji dece želimo da ulepšamo praznike, da im ukažemo pažnju i da i na ovaj način, pored raznih usluga koje pružamo i raznih projekata koji su u interesu njihovog uključivanja u aktivnosti lokalne zajednice, želimo da pošaljemo poruku da su svi ravnopravni i da se i oni tako osećaju. Verujem da i šira lokalna zajednica prepoznaje ovu kategoriju dece i da će se aktivnije uključiti u narednoj godini u aktivnosti opštine Bečej u cilju podrške ovoj deci“.

Radojević je istakao da je za 2024. godinu obezbeđen novac za rekonstrukciju objekata škole „Bratstvo“ koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, te da je krajem ove godine izgrađeno igralište prilagođeno njihovim potrebama u dvorištu škole u centru grada.

Prethodno je predsednik opštine podelio pakete igračaka Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“.

Upitan na koji način je opština obezbedila igračke u vrednosti pola miliona dinara, rekao je da su ljudi dobre volje na inicijativu lokalne samouprave obezbedili 500.000 dinara, a u toj vrednosti „su obezbeđene igračke iz ’Pertinija’, čini mi se da ima 200 paketića za sve vaspitno-obrazovne grupe u svim objektima predškolske ustanove“.

Igračke će u narednom periodu biti raspoređene u sve objekte vrtića.

Radojević je ovom prilikom rekao da opština želi da pruža podršku porodicama, te da su igračke za vrtić mali gest pored besplatnog vrtića za svako dete i drugih opštinskih mera u cilju podrške porodici.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *