Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Prosperitati Alapítvány: Csaknem 12 millió euróra lehet pályázni

Prosperitati Alapítvány: Csaknem 12 millió euróra lehet pályáznipros

A Prosperitati Alapítvány idén öt új pályázatot írt ki, az aktuális kiírások összértéke 11,82 millió euró. A kezdő vállalkozók támogatására vonatkozó két pályázat határideje augusztus 15-én jár le.

Az egyik a hazatérő munkanélküliekre, a másik az itthoniakra vonatkozik. Azok a vállalkozások is benevezhetnek, amelyeket 2020. január 1-je után jegyeztek be. Két komponense van a pályázatnak, az első a képzés és a mentorálás, a másik pedig az üzleti terv szerinti eszközvásárlás.

A pályázaton résztvevők egymillió dináros támogatást kaphatnak. A járványhelyzet miatt a képzés megszervezésének módján még gondolkodnak az alapítványban.

A falusi ház vásárlására vonatkozó népszerű pályázat szeptember 15-ig érvényes. Negyedszer hirdetik meg, a feltételek ismertek, fiatal házasok, egyedülálló szülők tudnak falusi környezetben házat vásárolni, portával, melléképülettel, kerttel, gyümölcsössel.

A pályázók végzettsége, munkatapasztalata, kiskorú gyerekeik száma, társadalmi szerepvállalása is a pontozás tárgyát képezi. A pályázati kiírásban nem pontosították, hogy mit fed a „társadalmi szerepvállalás“.

A pályázók legfeljebb 1,2 millió dinár támogatásban részesülhetnek.

Az alapítvány munkatársa elmondta, hogy eddig 850 házat vásároltak Vajdaságban.

Az ingatlanvásárlások esetében a méhésztelepek kialakítására szolgáló szintén falusi ingatlanokra vonatkozó számít újnak. Itt a gazdasági hatás és nem a lakhatási körülmény az elsődleges szempont.

Október végén jár le a földvásárlási pályázat határideje, a tavaly november 1-je és az idén október 31-e között vásárolt mezőgazdasági földterületek árának kataszteri minősítés szerinti legmagasabb ár harminc százalékát tudják utófinanszírozásban megkapni a termelők.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *