Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Prva a liga Srbije: Nova šansa tek na jesen

Prva a liga Srbije: Nova šansa tek na jesentrg_fontane

Vaterpolisti Bečeja su u poslednje dve utakmice koje nisu imale većeg takmičarskog značaja jer je već bilo izvesno da nisu uspeli da iskoriste šansu i izbore plasman u doigravanje i eventualan ulazak u regionalnu ligu, zabeležili jednu pobedu i jedan poraz.

Prema očekivanjima su savladali na svom bazenu ekipu Banjice 12:8 (2:1, 4:2, 3:2, 3:3) a u poslednjoj utakmici koju su kao gosti odigrali takođe na svom bazenu jer ekipa Taša ima problema sa bazenom, pretrpeli su poraz 10:7 (1:0, 2:3, 4:1, 3:3) i u konačnom plasmanu zauzeli 5. mesto sa 21 bodom što je realno bio očekivan domet ove ekipe koja je na početku takmičenja imala ambicije da sačuva status u ovom rangu takmičenja u kojem je inače bila debitant.

Sticajem okolnosti stvorena je šansa da Bečejci učine nešto više, osvoje treću poziciju i uz Zemun i Stari grad steknu pravo učešća u daljem takmičenju i borbi za plasman u Regionalnu b ligu.

Međutim, ipak je u dalje takmičenje otišla ekipa Beograda koja će se uz vaterpoliste Zemuna i Starog grada iz Prve a lige i ekipe Valjeva iz Regionalne lige od 30. marta po dvokružnom sistemu nadmetati u Superligi od 7. do 10. mesta.

Prvoplasirani će steći pravo učešća u borbi za plasman u Regionalnu ligu. U Superligi od 1. do 6. mesta nadmetaće se Šabac, Crvena zvezda, Partizan, KVK Radnički, Vojvodina i Nais.

Bečejcima ostaje da čekaju novu šansu, a to je u novom prvenstvu koje je predviđeno na jesen. Do tada vaterpolisti Bečeja će imati pauzu.

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *