Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Preventivni pregledi u Domu zdravlja Bečej: Prvi put i fizijatrijski pregledi dece

Prvi put i fizijatrijski pregledi dece

Ministarstvo zdravlja 26. maja organizuje još jednu akciju besplatnih preventivnih pregleda u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, saopšteno je iz Doma zdravlja Bečej.

U nedelju od 8 do 17 časova i u Domu zdravlja Bečej biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

U isto vreme, od 8 do 17 časova, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde, obave pulmološki pregled (a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće obavezno urađen i rentgen pluća) i da urade tumor markere prostate.

„Svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućeni na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje“, kažu iz Doma zdravlja.

Apeluje se na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, koja usled nedovoljno fizičke aktivnosti i uvećanja vremena koje provode ispred ekrana mobilnih telefona, sve češće imaju probleme lokomotronog sistema, odnosno kičmenog stuba da odvedu decu na preventivne preglede.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *