Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Rang-lista za energetsku sanaciju: Od prijavljenih 136 novac za 62 domaćinstva

Od prijavljenih 136 novac za 62 domaćinstva825subvencije_energetska_efikasnost

Preliminarna rang-lista građana kojima će opština da obezbedi do 50 odsto novca za energetsku sanaciju kuća i stanova objavljena je 20. septembra na zvaničnoj internet stranici lokalne samouprave.

Po preliminarnoj rang-listi, od 136 prijavljenih subvenciju za primenu mera energetske sanacije dobiće 62 domaćinstva.

Podnosioci prijava imaju pravo prigovora nadležnoj opštinskoj komisiji u roku od 8 dana od dana objavljivanja rang-liste.

Podsetimo da je rok za prijavu na konkurs bio 5. septembar i da su građani mogli da konkurišu za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova – za zamenu spoljnih prozora i vrata, za termičku izolaciju zidova, za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača, za nabavku kotlova na prirodni gas ili biomasu, za novu cevnu mrežu i grejna tela, za toplotne pumpe sa instalacijama i za solarne kolektore za pripremu potrošne tople vode.

Opština po pojedinačnoj prijavi može da sufinansira do 50 odsto vrednosti radova, a drugu polovinu novca treba da obezbede građani. Zavisno od mere za koje su građani konkurisali, udeo opštine može da bude od 80.000 do 250.000 dinara sa PDV-om.

Do 20. septembra opština nije raspisala drugi konkurs za energetsku sanaciju kuća i stanova, za nabavku i ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote.

Opština Bečej na javnom pozivu države dobila je pet miliona dinara za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova i lokalna samouprava je u budžetu za 2022. godinu obezbedila još toliko novca, te je građanima za zamenu prozora i vrata, izolaciju stambenih objekata, zamenu grejanja, solarne panele itd. raspoloživo ukupno 10 miliona dinara.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *