Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Skupština Srbije: Razrešen funkcije predsednik suda u Bečeju

Razrešen funkcije predsednik suda u Bečeju

Skupština Srbije je 9. decembra većinom glasova usvojila Predlog odluke o razrešenju funkcije predsednika Osnovnog suda u Bečeju Gorana Čimburovića. Predlog je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, tri predloga odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva i pet predloga odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva.

Pre sednice Skupštine je, na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, održanoj 17. oktobra, „u toku rada, članovi Odbora su većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da razreši Gorana Čimburovića, predsednika Osnovnog suda u Bečeju zbog teškog disciplinskog prekršaja u vršenju funkcije predsednika suda i disciplinskog prekršaja kršenje odredaba Etičkog kodeksa u većoj meri“, piše na sajtu Skupštine Srbije, u izveštaju o radu Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Goran Čimburović je sudija u bečejskom sudu, a vršilac funkcije predsednika suda je, po podacima sa zvaničnog sajta Visokog saveta sudstva, Jožef Fabijan.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *