Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

U petak zaseda Skupština opštine: Razrešenja u Toplani i javna-privatna partnerstva

Razrešenja u Toplani i javna-privatna partnerstva

Sednica Skupštine opštine Bečej, na čijem dnevnom redu je 12 tačaka, sazvana je 15. marta za 17. mart.

Odbornici bi trebalo da razreše članove nadzornog odbora Javnog preduzeća Toplana na predlog odborničke grupe SNS-a u lokalnom parlamentu.

Članovi nadzornog odbora razrešavaju se pre isteka mandata jer, navodi se obrazloženju rešenja o razrešenju, nisu doneli dugoročni srednjoročni plan poslovne strategije razvoja u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu Zakona o javnim preduzećima.

Na sednici lokalnog parlamenta neće biti imenovan novi nadzorni odbor Toplane. Naime, navodi se da su razrešeni članovi dužni da obavljaju svoju dužnost do imenovanja novog nadzornog odbora, najduže 6 meseci.

Lokalni poslanici treba da konstatuju i prestanak funkcije predstavnika u upravnom i nadzornom odboru Turističke organizacije Bečej, te da konstatuju prestanak funkcije pojedinim članovima u radnim telima Skupštine opštine.

Ove promene će uslediti nakon raskida koalicije SNS-a sa POKS-om u februaru ove godine i nakon ostavki funkcionera POKS-a u Skupštini opštine Bečej i na čelu Toplane.

Na sednici lokalnog parlamenta pred odbornicima su i dve odluke o konačnim nacrtima ugovora o javno-privatnom partnerstvu – za održavanje javnih zelenih površina na teritoriji opštine i za usluge dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Potom bi odbornici trebalo da donesu Program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2023. godinu.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *