Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Rekonstrukcija stadiona: Radove koči avans

Rekonstrukcija stadiona: Radove koči  avanstrg_fontane

Pre dve godine bila je aktuelna priča o rekonstrukciji gradskog fudbalskog stadiona. U jeku predizborne kampanje, maja 2012. godine, najavljeno je da je iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja obezbeđen iznos od tri miliona dinara, a potom u julu iste godine da je postupak za izbor izvođača radova okončan, te da će rekonstrukcija stadiona biti započeta nakon uplate 50 posto avansa.

Stadion do 20. avgusta 2014. godine nije rekonstruisan.

Početkom jula ove godine predsednik opštine Vuk Radojević je izjavio da je dobijena odluka Fonda za kapitalna ulaganja po kojoj će u 2014. godini opštini biti obezbeđeno 2,5 miliona dinara za rekonstrukciju tribina i prostorija na fudbalskom stadionu, te da će ta investicija biti okončana do kraja godine.

Da li će i kada početi obnova tribina na fudbalskom stadionu, pitanje je koje smo postavili Goranu Matiću, direktoru Direkcije za izgradnju kojoj je povereno da realizuje ovaj projekat.

„Mi smo u martu mesecu imali sastanak u Fondu za kapitalna ulaganja, kada nam je saopšteno koliko novca je raspodeljeno na opštinu Bečej, s tim da je zahtevano i obavezno učešće opštine od 20 posto. Nakon toga Direkcija je preduzela određene korake, imali smo i sastanak sa izvođačem radova, a podsetiću vas da je to nešto što smo zatekli i da je izvođač radova izabran u maju 2012. godine, reč je o građevinskoj firmi ’Čiv-Grasiokomerc’ iz Novog Sada. Od te firme smo tražili pisanu izjavu da će raditi po cenama koje su ugovorene 2012. godine, napravili smo i aneks ugovora zbog roka plaćanja i zbog promene stope PDV-a. Za 18. avgust je zakazan sastanak u Fondu za kapitalna ulaganja povodom projekta rekonstrukcije stadiona. Mi smo sa naše strane sve uradili, čekamo da izvođač ostavi bankarsku garanciju i potrebnu dokumentaciju, i nadamo se da ćemo dobiti od Fonda informaciju kad bi uplatili avans da izvođač može da započne radove. Jedan od razloga zbog kojeg posao nije započet je avans koji nije plaćen izvođaču 2012. godine. Znamo da je tada došlo do promena na vlasti i u republici i lokalu i nije došlo do određene usklađenosti i početka radova“, rekao je Matić. On je istakao da je u međuvremenu ipak nešto od planiranih radova na stadionu urađeno, recimo, postavljeni su „semafori“.

Dan nakon sastanka u Fondu za kapitalna ulaganja od direktora Direkcije za izgradnju smo dobili informaciju da će Fond, nakon što izvođač radova „Čiv-Grasiokomerc“ dostavi bankarsku garanciju, u roku od sedam dana toj firmi da uplati avans.

Ukupna vrednost projekta obnove gradskog fudbalskog stadiona je oko tri miliona dinara, Fond je odobrio 2,4 miliona dinara, a opština Bečej treba da obezbedi 600.000 dinara.

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *