Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Upis u vrtić: Rezultati kasne zbog proširenja kapaciteta i reorganizacije grupa

Rezultati kasne zbog proširenja kapaciteta i reorganizacije grupa

Nakon što je 29. maja Predškolska ustanova „Labud Pejović“ objavila da rezultati upisa dece u radnu 2024/2025. godinu neće biti objavljeni do daljeg „iz opravdanih razloga“, već kada se za to „steknu uslovi“, redakcija Bečejskog mozaika uputila je pitanja v.d. direktora ustanove Goranu Strajniću o tome koji su opravdani razlozi i kakvi uslovi treba da se steknu da bi se objavili rezultati upisa u vrtić.

Strajnić je u pisanom odgovoru na pitanja naveo da u skladu sa Pravilnikom o uslovima za upis, prijem i ispis dece u PU „Labud Pejović“ ustanova je raspisala konkurs za upis dece za radnu 2024/2025. godinu. Po odluci o raspisivanju konkursa liste primljene i odbijene dece su trebale biti objavljene do 31.5.2024. godine.

„Na žalost, to nismo u mogućnosti da učinimo iz sledećih opravdanih razloga: U toku je realizacija prostornog proširenja kapaciteta PU ’Labud Pejović’, i to na način da je potpisan ugovor (28.05.2024. godine) sa Ministarstvom prosvete u okviru Projekta ’Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje’ radi izvođenja građevinskih radova u objektu ’Kolibri’ i privođenja nameni objekta u ul. Gerberovih br. 23 u iznosu od 3.400.000,00 dinara, radi se projektno tehnička dokumentacija za privođenje nameni prostora za još jednu radnu sobu u vrtiću ’Dr Kiš’ u Bačkom Petrovom Selu, za koju su sredstva obezbeđena od strane Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine i rade se pripremne radnje za osposobljavanje dodatne radne sobe u objektu ’Kockica’ u Bačkom Gradištu“.

Vršilac dužnosti direktora predškolske ustanove naveo je i da struktura već upisane dece se menja od septembra 2024. godine – „veći broj dece prelazi iz jaslica u obdanište nego prethodnih godina, a ako tome dodamo i broj od ukupno 323 dece (119 jaslenog uzrasta i 204 uzrasta od 3-6 godina (69 celodnevni i 135 poludnevni)) koja su se prijavila na konkursu dolazimo do zaključka da nam je potreban veći broj vaspitnih grupa. Da bi uspešno rešili gore navedeno neophodna je reorganizacija vaspitnih grupa, kao i načina korišćenja postojećeg i novog prostora za obuhvat većeg broja vaspitnih grupa, a sve u skladu sa iskazanim potrebama roditelja za radnu 2024/2025. godinu“.

Strajnić je napisao da zbog navedenih razloga predškolska ustanova nije u mogućnosti da do sutra objavi liste primljene i odbijene dece, već će to učiniti u skladu sa „članom 13. Pravilnika o uslovima za upis, prijem i ispis dece u PU ’Labud Pejović’ na način da će postupak biti okončan u skladu sa Pravilnikom i na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana“.

U članu 13 Pravilnika (izmena tog dokumenta) do kog je bilo moguće doći na sajtu PU „Labud Pejović“ navodi se da će „lista primljene i odbijene dece će biti istaknuta najkasnije do početka radne godine u koju se upisuju deca“.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *