Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Saopštenje NUNS-a i NDNV-a: U Bečeju napadnut novinar

Saopštenje NUNS-a i NDNV-a: U Bečeju napadnut novinartrg_fontane

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuju fizički napad na Čabu Segija, saradnika omladinskog dodatka Kepeš ifjušag u listu Mađar So, i zahtevaju od nadležnih organa da počinioci u najkraćem roku budu otkriveni i adekvatno kažnjeni.

NUNS I NDNV su posebno zabrinuti jer, prema svemu sudeći, radi se o planiranom napadu. Protiv Segija je, krajem januara, na jednom desničarskom internet portalu na mađarskom jeziku pokrenuta serija omalovažavajućih natpisa u kojima je ovaj novinar grubo napadan. Indikativno je da su napadači prilikom incidenta citirali rečenicu iz jednog od tih tekstova, te NUNS i NDNV strahuju da iza ovog ataka na Čabu Segija stoje pripadnici ekstremističkih organizacija koji sve češće ugrožavaju bezbednost novinara. Takođe, Segi je ranije dobijao pretnje i putem Fejsbuka.
Čaba Segi je napadnut i pretučen prošlog petka uveče u Bečeju. Na njega je u predvorju muškog toaleta nasrnulo troje ili četvoro napadača koji su ga šutirali i udarali u glavu, piše u saopštenju NUNS-a i NDNV-a.
Kako saznajemo Segi je prepoznao svoje napadače.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *