Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Savet za bezbednost saobraćaja i AMK „Bečej“: Oprez, prvaci

Savet za bezbednost saobraćaja i AMK „Bečej“: Oprez, prvacitrg_fontane

Poštovani učesnici u saobraćaju!

Dozvolite da vas podsetimo da i ove godine početkom septembra počinje nova školska godina. Vreme kada pored ostale dece i omladine po prvi put u saobraćaj (neko samostalno, a neko uz pratnju starijih) izlazi naše najveće i najmilije blago – naša deca – naši đaci prvaci!
Vreme je da vas blagovremeno upozorimo da na trotoare, pešačke prelaze i kolovoz stupa nova generacija naših uzdanica. Oni su mladi, razdragani, bezbrižni, neuki i, nažalost, nepažljivi! Te njihove osobine porazne su po bezbednost saobraćaja i često uzrok ekscesnih situacija pa i samih saobraćajnih nezgoda. Nepoznavanje osnovnih saobraćajnih pravila u kombinaciji sa novom sredinom, brzopletošću i neiskustvom dovešće ih ponekad (po pravilu onda kada se tome najmanje nadamo) na pešački prelaz, parkiralište ili kolovoz mimo svih zakonitosti i očekivanja. To će se dešavati kako u blizini prosvetnih ustanova tako i na relaciji škola-kuća, u prepodnevnim i popodnevnim časovima, intenzivnije početkom školske godine, ali, ne zavaravajmo se, i tokom ostalih meseci.
Imajući sve ovo na umu svi faktori koji pozitivno utiču na bezbednost saobraćaja (lokalna samouprava, AMK, saobraćajna policija, inspekcijski organi, sredstva javnog informisanja, itd) kao i do sada, preduzimaju niz mera za bezbedan početak i odvijanje školske godine počev od preventivne regulacije saobraćaja na raskrsnicama u blizini prosvetnih ustanova, pregleda stanja putne mreže i saobraćajne signalizacije, pa do raznih vidova edukacije najmlađih i obaveštavanja-upozoravanja starijih.
Međutim, sve ovo što znamo i sve ono što ćemo činiti neće dati prave rezultate ne bude li se u ovo uključio svaki učesnik u saobraćaju. Upravo zato – OBAVEŠTAVAMO VAS, UPOZORAVAMO I MOLIMO – u narednom periodu imajte na umu sve što ste napred pročitali, vozite trezveno, pažljivo, smanjite brzinu, ustupite prvenstvo prolaza čak i kada to niste u obavezi, jer samo tako ćemo omogućiti da se svi prvačići u starosti sete svog prvog školskog zvona!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *