Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Fudbal – Srpska liga Vojvodina: Šest poraza za put ka dnu tabele

Šest poraza za put ka dnu tabele

Fudbaleri Bečeja su završili jesenji deo prvenstva Srpske lige Vojvodina utakmicom 15. kola pred svojim navijačima u kojoj su doživeli poraz od ekipe Naftagasa iz Elemira rezultatom 0:2.

Prethodno su na gostovanju u Kuli na stadionu „Milan Sredanović“ takođe doživeli ubedljiv poraz sa 4:1 i tako su, pošto su izgubili i prethodne četiri prvenstvene utakmice (od Jedinstva iz Stare Pazove sa 0:3 i Železnčara iz Inđije sa 0:4 na svom terenu i Borca iz Šajkaša i Omladinca iz Novih Banovca sa 2:0), okončali crnu seriju od 6 uzastopnih poraza i sa trećeg mesta pali su na 11. poziciju prvenstvene lestvice.

Sakupili su Bečejci 18 bodova uz bilans od šest pobeda i ukupno 9 poraza, odnosno tri boda više od trinaestoplasirane ekipe Tise koja se nalazi u opasnoj zoni jer ove sezone iz lige ispadaju četiri poslednjeplasirana tima.

Pored loših rezultata zabrinjava i činjenica da su fudbaleri Bečeja u šest odigranih utakmica primili 17 a postigli samo jedan gol, što ukazuje na činjenicu da je igra daleko ispod renomea kluba.

Sasvim je sigurno da već duže vreme mnogo toga ne funkcioniše kako treba, počev od činjenice da se učestalo događaju smene trenera tokom takmičenja pa se onda grčevito traže rešenja, da pojedini standardni igrači često zbog svojih privatnih obaveza izostaju sa utakmica (jednom su čak petorica svoj izostanak opravdali odlaskom na svadbu, a jednom prilikom dvojica igrača su u završnici prvenstva otišla u Crnu Goru u potrazi za sezonskim poslovima), što dosta govori o odnosu prema klubu kao i samom organizovanju utakmica i funkcionisanja uprave koja već duže vreme nema predsednika.

Primer može biti činjenica da elektronski semafor na stadionu odavno ne radi, navodno zbog toga što nema dovoljno dugačkog kabla za povezivanje i da osoba koja je zadužena za funkcionisanje ne može da bude prisutna jer u vreme utakmice ima drugih obaveza.

Očito da se tokom predstojeće zimske pauze, pored rada sa ekipom i angažovanja novih igrača koji će podići kvalitet igre i rezultata kako bi se zauzelo mesto na tabeli koje garantuje opstanak u aktuelnom takmičenju, potrebno je stvoriti uslove i za nesmetano funkcionisanje kluba.

Za početak možda treba pronaći odgovarajući produžni kabel.

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *