Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Zbog vanredne situacije kod bazena: Sezona kupanja najranije od sredine jula

Sezona kupanja najranije od sredine julaVanredna situacija na kompleksu otvorenih bazena (Foto: Arhiva Bečejskog mozaika)

Sezona kupanja na kompleksu otvorenih bazena sportskog centra verovatno neće početi sredinom juna kao ranijih godina, jer vanredna situacija na kompleksu bazena zbog aktiviranja hidrotermalne bušotine koju je Štab za vanredne situacije opštine Bečej uveo 10. marta, još nije ukinuta.

Iz lokalne samouprave je 22. maja rečeno da se čeka da NIS likvidira bušotinu koja se aktivirala u martu u neposrednoj blizni otvorenog bazena, a da NIS još uvek čeka neophodan materijal za taj posao iz inostranstva, kao i adekvatnu mehanizaciju.

Po procenama iz opštine, sezona kupanja na otvorenim bazenima u Bečeju mogla bi biti započeta najranije sredinom jula meseca.

Inače, u okolini bazena ima ukupno četiri hidrotermalne bušotine, nijedna nije aktivna i sve će biti likvidirane.

Direktor sportskog centra Čaba Andruško potvrdio je da bazeni neće biti na raspolaganju građanima od sredine juna, kako je dosad bio slučaj, ali je rekao i da zaposleni u sportskoj ustanovi obavljaju pripreme za letnju sezonu, koliko su u mogućnosti – ne sme da se radi ništa pet metara od, u martu aktivirane, bušotine, sve dok ona ne bude likvidirana.

Zbog aktiviranja bušotine na kompleksu otvorenih bazena Štab za vanredne situacije opštine 10. marta ove godine proglasio je vanrednu situaciju u delu I Mesne zajednice, nakon što je ekipa NIS-a izmerila nivo metana oko bušotine.

Štab je zabranio korišćenje kompleksa otvorenih bazena Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža“ i prostorije „Radio Aktiv”, zabranjen je prilazak ogradi kompleksa otvorenih bazena na udaljenosti manjoj od 3 metra i to sa istočne strane i južne strane (ograda prema termalnom bazenu i ograda prema sportskom centru).

Bušotina je, po raspoloživim podacima, izgrađena 1920. godine.

S obzirom na to da su u kratkom vremenskom periodu na teritoriji Bečeja aktivirale dve nefunkcionalne bušotine – u Donjem gradu, koju ekipa NIS-a u martu mesecu likvidirala, i kod sportskog centra – opština je uputila molbu Rudarsko-geološkom fakultetu da izvrši ispitivanje zemljišta.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *