Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Izbor sportista 2023: Sonja Vukšić i Marko Novaković najbolji sportisti

Sonja Vukšić i Marko Novaković najbolji sportisti

Za najbolju sportistkinju Bečeja u 2023. godini proglašena je kikbokserka Sonja Vukšić, članica Kik-boks kluba Bečej koja je početkom septembra na Evropskom prvenstvu za decu, kadete i juniore u Istanbulu osvojila zlatnu medalju u disciplini lou-kik.

Najbolji sportista opštine Bečej u 2023. godini je kajakaš Marko Novaković, član Kajak kanu kluba Bečej, koji je ostvario olimpijsku normu za Olimpijske igre koje će 2024. godine biti održane u Parizu. Novaković je u K2 na 200 metara osvajač zlatne i bronzanih medalja na svetskim prvenstvima, zlatnih i srebrnih u K1 i K2 na evropskim prvenstvima, učesnik olimpijskih igara

Osim nagrada u svim starosnim kategorijama, dodeljeno je i 10 specijalnih, kao i jedno posthumno priznanje.

Posthumno je dodeljeno priznanje nedavno preminulom velikanu bečejskog karatea, jednom od osnivača karate kluba u Bečeju i treneru Slavimiru Avramovu Caji. Priznanje je preuzeo njegov sin Nemanja.

Plaketa za životno delo u oblasti sporta dodeljena je džokeju Janošu Nemetu.

Na svečanosti izbora najboljih sportista i sportistkinja Bečeja održanoj 20. decembra u velikoj sali gradske kuće, u organizaciji Saveza sportova opštine Bečej, prisutne je u ime lokalne samouprave pozdravio član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu Dane Mandić koji je između ostalog rekao da je lokalna samouprava ove godine uložila 19 miliona dinara u sport i obezbedila još oko 4 miliona dodatne podrške (pre svega u opremi sportskim klubovima).

B.M. (Opširnije u narednom broju Bečejskog mozaika)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *