Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Sramota od lokalne samouprave

Sramota od lokalne samoupravetrg_fontane

Dana 11.11.2013. navršilo se 72 godine od trenutka kada su fašistički okupatori ubili jedanaest žitelja Bečeja. Bio je to zasigurno jedan od najtežih dana u istoriji grada u kome živimo.

Jedanaest ljudskih života umoreno je na svirep način.
Za tim sjajnim rodoljubima ostala je tuga i bol stotina ljudi, rođaka i prijatelja.
Zločin nad tim našim sugrađanima bio je uvod u kasnije zločine i zverstva koja je sprovodio fašistički okupator nad građanima naše opštine. Teror i strahovlada koji je vladao tokom cele okupacije ostavio je duboko istorijsko pamćenje u biću naših građana.
Građani stoga opravdano pitaju sledeće: Aktuelna vladajuća koalicijo, predstavljate li vi građane koji su bili žrtve fašističkih zločina? Koje građane zastupate i čije žrtve a antifašističkoj borbi Vi „opštinari“ pominjete u pomenu? Gde ste bili i šta ste radili tog neradnog 11.11.2013.? Postoji li uopšte opravdanje za to što niko iz lokalne samouprave nije bio pored zida smrti? Smatrate li Vi na vlasti da možda neko bolje od Vas samih uživa u miru i izvojevanoj slobodi?
Danas, kada se svi Vi koji se bavite politikom u svom viđenju sveta i borbi za prava raznih manjina i manjinskih grupa, kako nacionalnih, verskih i seksualnih i kakvih sve ne… Danas kada se po medijima dugo pominju nestali, otrovani i osakaćeni kućni ljubimci, životinje i koješta… Nije li Vas, bečejske izabrane i imenovane partijske glave sramota što se niste pojavili kraj zida smrti a izgleda da ste bili uredno i na vreme pozvani?
U svakom slučaju nas obične građane Bečeja sramota je od Vaše sramote.

Za Bečejsko udruženje građana
Dragan Jovana Šimić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *