Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Agencija za energetiku: Struja poskupljuje 10, a gas 8 odsto

Struja poskupljuje 10, a gas 8 odsto(Ilustracija: pexels.com)

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na sednicama 21. i 28. septembra dao saglasnosti na odluke o novima cenama električne energije za garantovano snabdevanje i prirodnog gasa. Nove cene će se primenjivati od 1. novembra ove godine.

Po saglasnosti agencije od 28. septembra, prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju kupcima na garantovanom snabdevanju, iznosi bez poreza i taksi 10,26 din/kWh (odnosno 14,29 din/kWh sa porezima i taksama) i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 8 odsto.

Savet Agencije za energetiku 21. septembra dao je saglasnost na odluke organa upravljanja 31 javnog snabdevača o novim cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje, koje će se primenjivati od 1. novembra.

Prosečna cena prirodnog gasa za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje po regulisanim cenama, utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina prirodnog gasa za prodaju kupcima na javnom snabdevanju u Srbiji, viša je za 10 odsto i iznosi 4,54 din/kWh bez poreza i taksi (odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama).

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *