Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Than Emlékház: Thanoda, Alkotótábor és Barangoló

Thanoda, Alkotótábor és Barangoló(Illusztráció: Than Emlékház)

Három tábort szerveznek majd az óbecsei Than Emlékházban a nyári szünetben.

A tábor szervezője Gyurcsik Renáta óvónő, aki 6-10 éves gyerekeket vár, és a létszám 15 főre van korlátozva.

„Mindig is szerettem volna gyerekeknek tábort tartani, csak nem tudtam milyen úton induljak el. Amikor Magyarországon dolgoztam, nyaranta lehetőségem nyílt táboroztatni gyerekeket. Most, hogy itthon vagyok, gondoltam belevágok és megpróbálom itthon is megvalósítani ezt”, mondta Renáta.

Kijelentette, hogy a táborok témái már kezdtek megfogalmazódni benne, amikor egyik megbeszélés alkalmával Horti Andrea, a Than Emlékház munkatársa felvetette, hogy belevonhatnák a kiállítás anyagát is a táborokba.

„Ekkor jött az ötlet, hogy egyik hétnek legyen Thanoda a témája, ahol a Than fivérek életével és a Than Emlékház kiállításával fognak megismerkedni a gyerekek játékos formában. Ez a tábor június 24. és 28. között lesz. A második tábort július 1-je és 5-e között szervezzük meg, ez egy alkotótábor, ahol különböző népi kézművességgel fognak megismerkedni a gyerekek. Kipróbálhatják a nemezelést, szövést és a kosárfonást is. A harmadik tábort július 8-a és 12-e között szervezzük meg. Ez a Barangoló tábor, ahol a város nevezetességeit fogjuk felkutatni a gyerekekkel. Ez is szintén játékos formában fog megtörténni. Arra kérdésekre fogunk választ találni, hogy hol találjuk Óbecsén a fényes szemet, vagy mi köze a sárkányoknak városunkhoz, illetve hol találhatóak korinthoszi oszlopok, vagy hol láthatsz barokk festményeket, s mi köze van városunknak az Eiffel toronyhoz”, tette hozzá Renáta.

A táborok minden nap 8-tól 14 óráig tartanak és a programokon kívül a háromszori étkezés is biztosított. A táborok ára 6.000 dinár.

A táborozók jelentkezését június 2-ig várják a szervezők, Renátánál a 069/500- 24-50 telefonon, vagy a Than Emlékházban 060/333-62-71-es telefonszámon.

Ricz Róbert

Povezani tekst(ovi):

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *