Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

U okviru akcije Marija Sklodovska: „Noć istraživača“ 25. Septembra u Srbiji

U okviru akcije Marija Sklodovska: „Noć istraživača“ 25. Septembra u Srbijitrg_fontane

Manifestacija „Noć istraživača“, koja ima za cilj da mladima približi posao istraživača i ukaže na način na koji naučnici menjaju svet na bolje, održaće se 25. septembra u Srbiji, kao i u 320 gradova Evrope, najavili su danas organizatori.

„Velika naučna avantura, lov na blago, nesvakidašnji eksperimenti koji će dovesti u pitanja sva do sada poznata i nepoznata čula, druženje sa naučnicima i istraživačima u sasvim novom ruhu, počeće 25. septembra u deset gradova Srbije u 16 sati i trajaće do posle ponoći“, rekla je na konferenciji za novinare predstavnica organizatora Bojana Banović.

Kako je istaknuto, projekat „Zasijajmo zajedno u Noći istraživača“ ili „Odlepi na nauku“ nastoji da isprovocira zaljubljivanje u nauku, da pokaže da je ona uzbudljiva i fascinantna, a program je prilagodjen svim uzrastima, bez obzira na formalno obrazovanje.
U Srbiji će manifestacija biti održana u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Subotici, Pančevu, Kragujevcu, Jagodini, Ćupriji i Svilajncu. „Naučni“ kombi će obići još šest mesta – Zaječar, Kruševac, Negotin, Valjevo, Arandjelovac i Trstenik.

U Beogradu će najveća naučna zabava biti održana na sedam mesta duž Knez Mihailove ulice, ali i u Pedagoškom muzeju, dvorištu rektorata Univerziteta u Beogradu, ispod kolonada Hemijskog fakulteta i u Delta sitiju.
U Novom Sadu istraživači će na dve lokacije pokušati da pojasne vezu izmedju ljubavi i nauke, da nauče posetioce kako da naprave DNK vremensku kapsulu, parfem sa svojim mirisnim pečatom…

Povodom desetogodišnjeg jubileja te evropske manifestacije, kojoj se Srbija pridružila pre šest godina, biće organizovana i svečanost u Briselu.
„Noć istraživača“ finansira EU u okviru akcije Marija Sklodovska Kiri, vodećeg programa EU za trening i razvoj karijere istraživača.

Beograd, 27. avgust 2015. (Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *