Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Pripreme OFK Bečej 1918 za drugi deo prvenstva Srpske lige Vojvodina: U potrazi za novim timom

U potrazi za novim timom

Fudbaleri Bečeja su prošle nedelje počeli pripreme za prolećni deo prvenstva Srpske lige Vojvodina u kojoj će po svemu sudeći voditi grčevitu borbu za opstanak.

Na konferenciji za novinare za koju Bečejski mozaik nije dobio poziv, održanoj neposredno pre prozivke igrača, predstavljen je novi šef stručnog štaba Dragan Ivanović koji je došao iz Tekstilca iz Odžaka a između ostalih bio je i prvi stručnjak superligaša Vojvodine, Napretka iz Kruševca, Rada iz Beograda, Bačke…

O razlozima da napusti Tekstilac sa kojim je napravio veliki uspeh plasmanom u Prvu ligu Srbije gde se bori za vrh tabele i plasman u viši rang i situaciji koju je zatekao u novoj sredini iskusni pedesetpetogodišnji fudbalski stručnjak je rekao:

– Nakon ostvarenog prvoligaškog plasmana odlučio sam da zbog zdravstvenog stanja nađem neki klub koji je blizu kako bih brzo mogao da stignem do kuće i u kojem rad nije toliko zahtevan kao što je to slučaj angažmanom u jednom prvoligaškom takmičenju. Izbor je pao na Bečej koji dobro poznajem iz prethodnog perioda jer je reč o klubu koji ima dugu tradiciju i renome i pretpostavio sam da je izvodljivo odgovoriti zadatku i izboriti se za opstanak u aktuelnom takmičenju. Međutim, posle desetak dana rada zaključio sam da je situacija alarmantna i deprimirajuća jer praktično ekipa, i igrači koji su trenutno na raspolaganju, svojim kvalitetom je daleko ispod ranga u kojem se takmiči. Mnogi igrači iz prve postave više nisu u timu a novopridošli nisu adekvatna rešenja. Zašto je to tako i zašto igrači koji su ponikli u Bečeju i poseduju kvalitet igraju u drugim sredinama ja ne znam. Moguće da su u pitanju finansije a moguće da je u pitanju i nešto drugo. Međutim, mi moramo u narednom periodu doći do kvalitetnijeg sastava ukoliko želimo da borbu za opstanak učinimo izvesnijom. Ostvarili smo već neke kontakte sa nekolicinom slobodnih igrača i pokušaćemo da ih angažujemo ali je neophodan i finansijski preduslov. Drugačije će biti vrlo teško ostvariti ambicije – rekao je Dragan Ivanović u sredu, neposredno pred trening ekipe na pomoćnom terenu sa veštačkom travom na Gradskom stadionu kraj Tise, gde će pored njega sa ekipom raditi Milorad Januš i Miloš Andrić, trener golmana i sportski direktor kluba koji o odlascima igrača kaže:

– Za sada su otišli Martin Jelić, Milivoj Kramar, Adam Nađpal, Nikola Varga i Dejan Živkov ostali su tu, ali kako je prelazni rok u toku, promene su moguće i što se tiče odlazaka i dolazaka novih igrača. Trenutno je kod nas nekolicina igrača na probi a sa nekima čekamo da kompletiramo dokumentaciju tako da ćemo tek videti sa kojim igračima ćemo raspolagati.

Prva proveru trenutnog sastava igrača novi šef stručnog štaba imao je u subotu, kada je na terenu sa veštačkom travom od 14.30 časova bila predviđena prijateljska utakmica sa ekipom Mladosti iz Turije, potom sledi provera protiv ekipe Panduri iz Rumunije 4. februara, pa 7. protiv Vojvodine iz Bačkog Gradišta, 10. OFK Beograda, 17. Hajduka iz Kule i 24. februara Mladosti iz Bačkog Jarka.

Prolećni deo prvenstva Srpske lige Vojvodina počinje 2. marta a OFK Bečej 1918 dočekuje lidera, ekipu GFK Sloven iz Rume.

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *