Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Ministarstvo zaštite životne sredine: Ugovor za rekonstrukciju prečistača

Ugovor za rekonstrukciju prečistača(Foto: SOB)

Sredinom marta potpisan je ugovor između opštine Bečej i Ministarstva zaštite životne sredine „za rekonstrukciju prečistača otpadnih voda i izgradnju kanalizacije“, saopšteno je na Fejsbuk strani opštine Bečej.

Na ovaj događaj redakcija Bečejskog mozaika nije bila pozvana, a novinarima koji jesu bili prisutni nije bilo omogućeno da postave pitanja, kako je i navedeno u protokolu posete ministarke opštini.

Iz lokalne samouprave je saopšteno da je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović u prisustvu predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića „u svečanoj sali gradske kuće potpisala ugovor sa izvođačem radova koji se tiče rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže u Bečeju. Radovi vredni preko 1.200.000.000 dinara biće započeti u maju ove godine i obuhvatiće izgradnju nove kanalizacije u dužini od oko 62 kilometra, dok će modernizacija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda obuhvatiti i proširenje kapaciteta za potrebe 29.000 ekvivalenta stanovnika, gde će biti obuhvaćena i industrija“.

S druge strane, na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine navodi se da je ministarska Irena Vujović potpisala „važan ugovor na osnovu kojeg će biti prošireno i modernizovano 30 godina staro postrojenje za preradu otpadnih voda, čime će se značajno podizati kvalitet životne sredine, a time i kvalitet života građana u toj opštini“.

Postrojenje za preradu otpadnih voda u Bečeju (Foto: SOB)

„Danas je za mene kao ministarku zaštite životne sredine važan dan, jer sam potpisala ugovor za prvo postrojenje za preradu otpadnih voda u resoru koji vodim“, rekla je Vujović, navodi se na sajtu ministarstva.

„Za Bečej je još važno i da u maju kreće izgradnja više od 60 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže koja će gravitirati ka postrojenju, a koju smo projektovali do samih kuća. Zato molim građane da iskoriste priliku i da se priključe, kako bi zajedno podigli standard životne sredine i kvalitet života“, rekla je Vujović, navodi se na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.

Na portalu javnih nabavki može da se nađe odluka o dodeli ugovora Ministarstva zaštite životne sredine čiji je predmet usluga izrade projektno-tehničke dokumentacije i radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bečeju.

U postupku javne nabavke izabrana je ponuda firme „Energotehnika Južna Bačka“ d.o.o. iz Novog Sada sa podizvođačima, čija je ponuđena cena, inače, bila iznad procenjene vrednosti javne nabavke, te je ukupna vrednost dodeljenog posla oko 1,26 milijardi dinara (1,5 milijardi sa PDV-om).

Procenjena vrednost javne nabavke bila je 823,8 miliona dinara bez PDV-a.

Rok za izvršenje predmeta javne nabavke je, navodi se u odluci o dodeli ugovora, 730 dana.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *