Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Szent István-napi rendezvény: Ünnepi műsor és érdekes programok

Ünnepi műsor és érdekes programok

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében ma és holnap, augusztus 18-án és 19- én tartják meg a hagyományos Szent István-napi rendezvényt.

„Óbecse község önkormányzatának a nevében elmondhatom, hogy a Szent István-napi rendezvény is községünk olyan ismert védjegyévé vált, mint a zsilip, a sárgavíz vagy a Tisza-part. Hagyományosan tartjuk meg ezt az eseményt, minden évben arra törekszünk, hogy minél gazdagabb és színvonalasabb programot szervezzük. Dél-Bácskában ez a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény, amelyre évről évre egyre többen ellátogatnak más községekből is. Ez örömünkre szolgál, hiszen így is öregbítjük Óbecse hírnevét. Ami külön öröm még ilyenkor, hogy nagyon sok innen elszármazott polgártársunk ezekre a napokra időzíti hazajövetelét. Az önkormányzat minden évben igyekszik nagyobb összegű pénzügyi támogatást nyújtani, de a szervezésből is kiveszi a részét. Mindenkit szeretettel várunk az idei Szent Isván-napi rendezvényünkre”, fogalmazott Kiss Igor, az óbecsei községi képviselő-testület elnöke, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör elnökségi tagja a rendezvényt megelőző sajtóértekezleten.

A kétnapos program augusztus 18-án 17.30 órakor kezdődik az Óbecsei Schola Cantorum Énekkar vendégváró koncertjével az alsóvárosi Páduai Szent Antal-templomban, majd 18 órakor tartják a kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmisét a templomban, ezt követi 19 órakor az ünnepi beszéd és a megszentelt kenyér felvágása a Köztársaság utcában felállított szabadtéri színpadon.

Este fél 8-kor kezdődik a Petőfi kultúrkör tagjainak és vendégeinek ünnepi néptánc-műsora, majd 20.30-kor István, a király, az egyik legnépszerűbb magyar rockopera dallamai csendülnek fel Csiszár István, Száraz Tamás, Heiter Ágnes és Tihanyi Lívia magyarországi előadóművészek előadásában.

A Folkbeat duó koncertjét 21.30 órától élvezheti a közönség, 22 órakor pedig Bereczki Zoltán színész és énekes lép színpadra zenekarával. A rendezvény első napját látványos tűzijáték zárja éjfél előtt.

A rendezvény második napján, augusztus 19-én, 16 és 19 óra között kerül sor a Szent István-napi főzőversenyre a Nikola Tesla utcában, a jó hangulatról pedig a Kis Subagomb együttes gondoskodik.

A főzőversenyre 37 csapat jelentkezett.

Délután 16 és 18 óra között gyermekfoglalkozások és játékok, kézművesség, ugrálóvár, arcfestés és sok-sok palacsinta várja a legkisebbeket a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában, míg 18 órától a szegedi Cserregő Bábtársulás Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című élőzenés interaktív bábelőadását nézhetik meg az érdeklődők.

Este hét órakor kezdődik az óbecsei Koncz Antónió koncertje a Petőfi-szobornál, majd 20 órakor sor kerül a főzőverseny eredményhirdetésére, amit éjfélig tartó utcabál követ, amelyen a Kis Subagomb együttes húzza a talpalávalót.

A legsikeresebb szakácsokat idén is értékes nyeremények várják.

A rendezvény az óbecsei önkormányzat, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság, a Magyar Nemzeti Tanács, valamint vállalkozók és vállalatok támogatásának köszönhetően valósul meg.

Erer

Povezani tekst(ovi):

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *