Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

I A Liga Srbije: Vaterpolisti Bečeja u punom zaletu

Vaterpolisti Bečeja u punom zaletu(Foto: V. Filipčev)

Nakon pobede u premijeri minimalnom razlikom (9:8) pred svojim navijačima protiv Subotičana na startu prvenstva I a lige Srbije, vaterpolisti Bečeja su nastavili sa dobrom igrom i u 2. kolu na gostovanju u Šapcu savladali su ekipu Save rezultatom 7:8 (1:2, 3:2, 2:1, 1:3) a u narednoj prvenstvenoj utakmici na bazenu SC „Đorđe Predin Badža“ u na momente egzibicionoj igri, ubedljivo su porazili ŽAK iz Kikinde sa 16:6 (5:2, 4:0, 4:3, 3:1).

Ostvarenim rezultatima izbili su na drugo mesto prvenstvene tabele sa istim brojem bodova kao i prvoplasirani Beograd sa kojim se sastaju u narednom kolu.

Pred odlazak u Šabac, Bečejci su se uz oprez nadali da će uspeti da ostvare povoljan rezultat protiv protivnika koji je na startu savladao ekipu ŽAK-a i sa kojim imaju rivalstvo iz prethodnih sezona kada su vodili grčevitu borbu za opstanak u aktuelnom takmičenju.

Međutim, na šabačakom gradskom bazenu do pobede su došli lakše nego što su to očekivali iako konačan rezultat to ne pokazuje.

Protiv Save su igrali: Stefan Jakovljević, Viktor Ivanović, Ivan Sirotanović 2, Marko Ićitović 2, Boris Popov 2, Boris Mrkšić, Nemanja Pejaković, Filip Kovačev 1, Uroš Kovačev, Marko Vuković 1, Aleksej Tomašev, Artem Matveev, Vanja Stojanov, Borislav Stanićev.

Sudili su: Čerović i Klisura. Isključenja: Sava 16, Bečej 8. Peterci: Sava 1, Bečej 2.

Protiv vaterpolista iz Kikinde Bečejci su pružili odličnu igru, prvenstveno u fazi odbrane kojom su zaštitili prilaze svom golu, potom odličnim presecanjem napada oduzimali loptu protivniku, a nakon toga odličnim kontranapadima uspevali da ugroze golmana gostiju Žolta Bušića koji je ponikao upravo u Bečeju, i nakon početnog vođstva gostiju, golovima Uroša Kovačeva (2), Filipa Kovačeva i Marka Vukovića, preokrenu rezultat u svoju korist, stvore prednost od tri gola (4:1) koju su sigurnom igrom povećavali do konačnih 10 golova prednosti.

U igri PVK Bečej odličnom igrom i efikasnošću se istakao Ivan Sirotanović sa 4 postignuta gola, a gromke aplauze prisutnih posetilaca mladi vaterpolista Bečeja dobio je kada je prihvatio loptu na dva metra i sa protivničkim igračem na leđima se efektno okrenuo i, iako se nalazio pod vodom, uspeo je da je prebaci preko Žolta Bušića, koji je napusti svoj gol, i zatrese mrežu.

Slična situacija se desila kada je Marko Ićitović izveo pravu bravuru na bazenu koja se retko viđa i na treninzima.

Mladi reprezentativac Srbije se oslobodio svog čuvara tako što je prebacio loptu preko sebe i preko protivničkog igrača, potom je prihvatio i isto uradio i ispred golmana Kikinđana, a zatim loptu iz odbojke poslao u mrežu.

Ove majstorije su sigurno demotivišuće uticale na protivničke igrače koji praktično nisu uspevali da pariraju mladim vaterpolistima Bečeja koji su zasluženo zabeležili pobedu sa deset golova razlike.

Utakmica je odigrana na bazenu SC „Đorđe Predin Badža“ pred oko 200 gledalaca.

Sudili su: Strahinja Jović i Piljić. Isključenja: Bečej 2, ŽAK 8. Peterci: Bečej 4 (3), ŽAK -.

Za Bečej su nastupili: Stefan Jakovljević, Viktor Ivanović, Ivan Sirotanović 4 (1), Marko Ićitović 1, Boris Popov 3 (1), Boris Mrkšić, Nemanja Pejaković 1, Filip Kovačev 2 (1), Uroš Kovačev 3, Marko Vuković 1, Dimitrije Jovanović 1, Artem Matveev, Vanja Stojanov, Nemanja Milošević.

U narednom prvenstvenom kolu koje se igra narednog vikenda, 18. novembra, jer su predstojećeg na programu utakmice kupa u kojem ne učestvuju zbog, kako je rečeno u klubu, finansijske oskudice, vaterpolisti Bečeja dočekuju ekipu Beograda.

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *