Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Kraj obustave rada u pošti u Bečeju: Većina poštara radi

Većina poštara radi

U bečejskoj pošti prekinuta je obustava rada i većina poštara radi, samo dve osobe su i dalje u obustavi rada, rekli su zaposleni u bečejskoj filijali JP Pošta Srbije danas, 21. novembra.

Prema njihovim tvrdnjama, zbog obustave rada u bečejskoj pošti nijedan zaposleni nije suspendovan, niti je dobio otkaz.

Prethodno je, 17. novembra, JP Pošta Srbije saopštilo da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu od tog dana funkcionišu i da će svoj rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene.

„Potpuna normalizacija poštanskog saobraćaja u čitavoj Srbiji može se očekivati početkom naredne nedelje. Ovo znači da građani Srbije, partneri i korisnici sve pošiljke mogu očekivati u svojim poštanskim sandučićima u narednim danima“, naveli su iz JP Pošta Srbije.

Podsetimo i da su istog dana raspisani konkursi za poslove poštara i dostavljača u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu.

Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti Srbije okončana potpisivanjem sporazuma sa reprezentativnim sindikatima, ali deo poštara koji su obustavili rad 24. oktobra u ponedeljak je poručio da se protest nastavlja do ispunjenja zahteva o povećanju zarada u iznosu od najmanje 30 odsto.

Radnici pošte koji su 20. novembra protestovali ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu kažu da Vlada nije prihvatila njihov zahtev i da im je dat rok da do 20. novembra u 22 prekinu obustavu rada.

Oni traže povećanje zarada od 30 odsto dok je ponuda vlade kumulativno uvećanje od 21 odsto i jednokratna pomoć od 20.000 dinara koju su pre nekoliko dana prihvatila tri sindikata potpisavši sporazum sa predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Sindikat Sloga tu ponudu nije prihvatio i 20. novembra uveče tvrdili su da je nekoliko hiljada radnika pošte još uvek u štrajku. Kažu da će obustavu rada nastaviti do ispunjenja zahteva.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *