Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Szivárvány festőcsoport: A kiállítás még megtekinthető

A kiállítás még megtekinthetőFotó: PSMK

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Szivárvány festőcsoportjának hagyományos évi kiállítását június 12-én nyitották meg a Városi Színház Kör Galériájában, s tárlat a hónap végéig tekinthető meg.

A csoport huszonhat tagja 53 festményt állított ki, akvarelleket, olajfestményeket, tussal és ceruzával készült alkotásokat.

„A festőcsoport 2002-ben alakult meg a Petőfi kultúrkör egyik szakcsoportjaként. Minden évben két kiállítást szervezünk, az egyiket ilyenkor júniusban, a Kör Galériában, a másikat decemberben, karácsony környékén, a Petőfi kultúrkörben. A több mint húsz év alatt nemcsak a festészetben fejlődtünk, nemcsak ez a lényeg, hanem az, hogy minden héten van egy feladatunk, hetente találkozunk, barátkozunk, és tudjuk, hogy számíthatunk egymásra a magánéletben is. A kiállításon több technika van, új emberek új technikát hoztak, és ez nekünk reményt nyújt, hogy a közeljövőben, sőt a távolabbi jövőben is megmarad a Szivárvány. Az amatőr festők reális és modernebb ábrázolásmódot alkalmazva örökítették meg a nekik tetsző témákat. Így vált színes, kellemes élménnyé a megnyitó”, mondta Tót Kása Piroska, a festőcsoport vezetője.

Az óbecsei önkormányzat nevében Sanja Biro, a polgármester oktatással megbízott segédje nyitotta meg a tárlatot, hangsúlyozva a Szivárványhoz hasonló csoportosulások pozitív hatását úgy a vizuális élmény, mint a társaságban történő festés közösségformáló erejét illetően.

„Körülbelül hét éve vagyok a festőcsoport tagja. Egész életemben szerettem festeni, rajzolni, mindig szerettem megörökíteni a természetet. A munka mellett azonban nem volt sok időm a hobbimra. Amikor nyugdíjas lettem, úgy gondoltam, hogy időm is van rá, kedvem pedig sok. Egy alkalommal összefutottam Piroskával, és csatlakoztam hozzájuk. Szívesen jövök festeni, jó szórakozási lehetőség, élmény velük együtt festeni, majd látni az eredményt”, mondta Šimoković Jolan.

Erer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *