Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

A Petőfi Sándor iskolában: Csaknem 2,5 millió dinár újításokra

A Petőfi Sándor iskolában: Csaknem 2,5 millió dinár újításokrapetofi_iskola

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában a tavaszi kényszerszünetben és a nyári szünidőben sem állt le a munka. Potrebić Tőzsér Gabriella igazgatónő és munkatársai azon dolgoztak, hogy az új iskolaévet felkészülten várják.

Erről szeptember 17-én sajtóértekezleten számoltak be.

„Több projektet adtunk át különböző intézményeknek és alapítványoknak határon kívül és belül, az ő támogatásukkal valósultak meg projektjeink. Az internethálózatunk bővült, optikai kábel segítségével minden osztályterembe bejut az internet. Négy fehér táblát is beszereztünk, minden tanteremben van okostáblánk, több projektort vásároltunk, valamint a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából egy korszerű informatikai kabinetet alakítottunk ki, egymillió dinár értékben”, mondta az igazgatónő.

Ismertette, hogy támogatásokból sikerült két asztalitenisz-felszerelést beszerezni, a gyerekek edzhetnek és gyakorolhatnak Borislava Perić paralimpikon és két edző segítségével, de bajnokságot is szerveznek majd, a program elnevezése Pefisport.

A Pefimath a tehetséggondozó programon belül a jó matematikusok felkészítésére ad több lehetőséget, a tehetségfelfedő programokon készítik fel a gyerekeket különböző külföldi és hazai versenyekre.

„A PefiPrint egy egyedülálló vállalkozás az iskolánkban. Diákszövetkezetet nyitottunk, regisztráltuk is a Vállalkozások Nyilvántartási Ügynökségnél, így a gyermekeknek alkalmuk lesz a vállalkozásszellemről és a befektetésről tanulni. Negyedik projektünk a PefiWood, ami Holywoodhoz hasonló. Kis informatikusaink Bálint Adrienn informatikatanár segítségével kisfilmeket készítenek. Sikerült egy minőséges kamerát is vásárolnunk, ennek segítségével filmre vesszük kishíradóinkat, ezáltal tájékoztatjuk majd a közvéleményt az iskolánkban történő dolgokról”.

Újságíró kérdésre válaszolva Potrebić Tőzsér elmondta, hogy a mileševói diákok továbbra sem hajlandóak a dreai felújított iskolába járni, ami 1200 méterre van a mileševói iskolától, ahová eddig jártak. Elmondása szerint az esetről tájékoztatták az Oktatási Minisztériumot, s a Szociális Központ is tud az esetről.

Az iskola igazgatónője szerint politikai csatározások zajlanak, ebből pedig az intézmény szeretne kimaradni.

Ricz Róbert

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *