Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Čitalačka tribina

Čitalačka tribinatrg_fontane

Obraćam vam se, kao građanin Bečeja, penzioner, živo zainteresovana za izgled i ugled grada Bečeja.

Pošto sam u penziji, smanjene su mi mogućnosti većeg društvenog angažmana na aktivnostima zaštite, uređenja i svakodnevne brige o Goranskom parku. Za to postoje zakonom propisane odgovornosti lokalne samouprave i upravo tu počinju problemi.
Ako nekom nije poznato, Goranski park je zamišljen kao botanička bašta sa ukrasnim žardinjerama, sa velikim brojem različitih vrsta drveća i žbunja koje zahtevaju svakodnevnu brigu, košenje, rezanje suvog drveća, sadnju mladog drveća, zalivanje i slično, što bi trebao da radi Komunalac.
Videći da od te brige nema vajde, a obraćali smo se nadležnima (za to imam pismene potvrde), ja sam sa grupom građana pokrenula inicijativu za sadnju mladih sadnica tamo gde je suvo drveće posečeno, a to je leva strana parka gledano sa dolme. Mnogi građani su dali dobrovoljni prilog u novcu, u volonterskom radu, te zasadismo mi mlade sadnice, a od Komunalca nismo dobili ni cisternu (tražili smo, ali rečeno nam je da imamo Tisu pa da zalivamo), pa su se sadnice osušile.
Sad je ostala jedna strana parka, neposečena suva stabla, koja mogu da ugroze šetače, velika trava koja omogućuje razvoj insekata, razbijena svetla i vrlo često se može naći oprema za konzumiranje opijata svih vrsta.
To govori da ni policija ne ulazi u park, kao ni oni koji bi trebalo da su svaki dan tamo, a to je JP Komunalac.
Iz tih razloga apelujem na sve ljude dobre volje da izvrše pritisak na lokalnu politiku da uozbilji odnos prema Goranskom parku.
Isto tako apelujem na Komunalac da prihvati i podrži akcije građana, da iskoristi njihovu energiju i entuzijazam u održavanju jednog takvog parka.
Na kraju želim da se zahvalim svim sugrađanima koji su materijalno pomogli našu akciju i, mada je reč o ljudima koji su priložili veliki procenat svojih primanja, oni žele da im imena ne spominjem.

Ksenija Markov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *