Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Direktor Doma zdravlja Bečej o primedbama pacijentkinja u vezi sa PAPA testom

Direktor Doma zdravlja Bečej o primedbama pacijentkinja u vezi sa PAPA testom

Na odeljenju ginekologije Doma zdravlja Bečej nisu u mogućnosti da urade PAPA test pacijentkinjama jer Dom zdravlja nema za to potreban potrošni materijal, svedočile su pacijentkinje, a navodi se i u nalazu ginekologa u koji je redakcija Bečejskog mozaika imala uvid, objavili smo ranije danas.

Jutros oko pola devet upućena su pitanja direktoru Doma zdravlja Bečej Slobodanu Dimitrovu o situaciji u vezi sa potrebnom opremom za uzimanje briseva, između ostalog i za PAPA test, ali je on odgovorio na pitanja tek oko 13.30.

Dimitrov je naveo da Dom zdravlja Bečej „ima sve što je neophodno za neometen, redovan, svakodnevni rad. Sporne su bile četkice koje doktorka specijalista ginekologije isključivo samo njih koristi prilikom uzimanje brisa za PAPA test, kojih nije bilo samo početkom ove nedelje, ali su u toku nedelje stigle u Dom zdravlja. Inače, problem zbog kašnjenja dostavljanja četkica je nastao kod dobavljača, jer je pošta u štrajku i roba nije stigla na vreme kod dobavljača, da bi oni mogli dalje nama da dostave. Znači u pitanju su bila samo dva dana, isključivo te vrste četkica je nedostajalo iz napisanog razloga i ništa više nije nedostajalo“.

Sagovornici redakcije Bečejskog mozaika ostaju pri stavu da potrošnog materijala za PAPA test nije bilo nekoliko meseci.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *