Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Bečej: Novi članovi opštinske vlade i novi v.d. direktora Centra za socijalni rad

Novi članovi opštinske vlade i novi v.d. direktora Centra za socijalni rad

Druga ovogodišnja sednica Skupštine opštine Bečej, nakon više od mesec i po pauze, biće održana 22. marta, a na dnevnom redu zasedanja je 21 tačka.

Najzanimljivije tačke dnevnog reda su kadrovske promene u Opštinskom veću lokalne samouprave i na čelu Centru za socijalni rad.

Naime, vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Radovan Janković manje od mesec dana nakon imenovanja podneo je ostavku na tu funkciju, a za novog vršioca dužnosti direktora biće imenovana zaposlena u Centru za socijalni rad, diplomirana psihološkinja Ivona Božović – do imenovanja direktora nakon sprovedenog konkursa, a najduže do godinu dana.

Podsetimo da je Božović prethodnih godina, do oktobra prošle godine, bila direktorka Centra za socijalni rad, kada je podnela ostavku na tu funkciju pozivajući se na lične razloge, te je lokalni parlament za vršioca dužnosti direktora imenovao zaposlenog u toj ustanovi, diplomiranog pravnika Radovana Jankovića.

Janković bi nakon ostavke trebalo da bude imenovan za člana nadzornog odbora Centra za socijalni rad, a nova članica upravnog odbora socijalne ustanove biće referentkinja za pravne, kadrovske i administrativne poslove Ivana Marković.

Na sednici Skupštine opštine odbornici bi trebalo da konstatuju i ranije podnete ostavke članova Opštinskog veća Anđelka Miškovića, koji je bio zadužen za poljoprivredu i ruralni razvoj i Dragana Kovačeva, koji se bavio privredom i zaštitom životne sredine.

U međuvremenu ostavku u Opštinskom veću podnela i Dalila Dujaković, koja je bila zadužena za oblasti obrazovanja i socijalne zaštite.

Nove članove Opštinskog veća, koji se biraju tajnim glasanjem, predložio je predsednik opštine Vuk Radojević, a kandidati su diplomirani inženjer poljoprivrede Branislav Nešić, master psihologije Aleksandra Rajić i diplomirani pravnik David Tufegdžić.

Novi članovi bi trebalo da obavljaju svoje funkcije do isteka četvorogodišnjeg saziva Skupštine opštine koja je konstituisana 21. avgusta 2020.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *