Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Preminuo je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić

<strong>Preminuo je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić</strong>

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je nakon teške bolesti preminuo jutros u 51. godini života.

Rođen je u novembru 1972. godine u Pančevu. Srednju elektrotehničku školu završio je u Vršcu 1991. godine, od 1993. do 2001. godine bio je policijski službenik MUP Srbije, od 2001. do 2004. bio je rukovodilac unutrašnje kontrole u Bečejprevozu, a od 2004. do 2012. pomoćnik direktora u istoj firmi, naveo je u svojoj biografiji.

Od 2012. do 2016. godine bio je pomoćnik predsednika opštine Bečej, od juna do jula iste godine zamenik predsednika opštine, a od jula 2016. godine predsednik opštine (SNS). Potom je, 21. avgusta 2020, nakon lokalnih izbora održanih 21. juna, ponovo izabran za predsednika opštine i tu funkciju je obavljao do danas.

U jednom intervjuu za Bečejski mozaik krajem 2017. godine je govorio i o sebi: „Doživljavam sebe kao čoveka koji je došao na ovo radno mesto da radi. Tako ću sebe doživljavati dok sam ovde. Došao sam da radim i da nađem saradnike koji žele da rade. Mi smo ovde izabrani, jer su ljudi verovali da ćemo nešto uraditi za ovaj grad i mi to moramo uraditi kako bi iza nas ostalo nešto vidljivo i korisno“.

U toku njegovih predsedničkih mandata, između ostalog, okončana je rekonstrukcija gradskog trga u Bečeju, završena izgradnja fiskulturne sale u školi „Petefi Šandor“, izgrađen je degazator kod Šlajza, rekonstruisana je javna rasveta, Dositejeva ulica, Trg Čilag, Zelena ulica… Inicirao je i sada već tradicionalnu manifestaciju „Bečej noću“.

Nameravao je da realizuje projekat plaže na Tisi a u sklopu oživljavanja obale Tise se očekivalo i izgradnja akvaparka.

Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Vreme sahrane biće naknadno objavljeno.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *