Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Falugazdász iroda: Új év, új kihívások

Falugazdász iroda: Új év, új kihívásoktrg_fontane

Óbecse községben másfél évvel ezelőtt nyílt meg a falugazdász iroda, amelyet a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége a magyarországi Agrárminisztérium támogatásával működtet.

A falugazdász program figyelmet fordít arra, hogy a külhoni, közöttük a vajdasági magyar gazdálkodókhoz is, naprakész információk jussanak el a különböző támogatási lehetőségekről, jogszabályváltozásokról.

Faragó Enikő falugazdász hétfőn és pénteken Péterrévén, a helyi közösség irodájában fogadja az ügyfeleket 8 és 13 óra között, míg kedden, szerdán és csütörtökön Becsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör emeleti könyvtártermében 8 és 13 óra között dolgozik. Emellett 2018. szeptember 1-től Bácsföldváron is működik falugazdász iroda, ahol Fehér Kálmán falugazdásznál érdeklődhetnek a mezőgazdasági termelők.

„Mi, falugazdászok folyamatos képzéseken veszünk részt, hogy naprakész információkkal szolgáljunk a termelőknek, ezen felül feladatunk az adatgyűjtés, illetve az adatszolgáltatás, folyamatos tájékoztatást adunk a gazdálkodóknak a mezőgazdaságot érintő agrárpolitikai és kormányzati döntésekről, valamint az egyes támogatási, pályázati lehetőségekről”, mondta Faragó Enikő.

Az óbecsei falugazdász kijelentette, hogy éppen a január 25-i budapesti AGROmashEXPO és Agrárgépshow kiállításra szervez utat a termelőknek. Itt több mint 300 kiállító várja az agráripari szakembereket 40 000 négyzetméteren felsorakoztatott kínálatával a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, a Magyar Kert, valamint a Szőlészet és Pincészet kiállításokkal együtt.

„Nagy az érdeklődés, de vannak még szabad helyek. Az utazási költség és a belépőjegy ára összesen 1600 dinár. Becséről hajnali négykor, Péterrévéről pedig 4.15-kor fog indulni a busz. Érdeklődni nálam lehet, a 069/55-25-763-as telefonszámon, vagy személyesen a fogadónapokon”, mondta Faragó Enikő.

Ricz Róbert

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *