Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

U prodaji: Četvrto dopunjeno izdanje Fotomonografije Bečeja

Četvrto dopunjeno izdanje Fotomonografije Bečeja

Početkom februara u izdanju „Mozaika“ d.o.o. Bečej iz štampe je izašlo četvrto izmenjeno i dopunjeno izdanje „Fotomonografije Bečeja“.

Luksuzno opremljena knjiga na tri jezika (srpski, mađarski, engleski), štampana u štampariji „Forum“ u Novom Sadu, na kvalitetnoj hartiji (kunstdruk 130 gr mat) velikog formata (30 cm x 24 cm), tvrdog poveza sa presvlakom i zlatotiskom na koricama, na 132 strane u boji, obiluje fotografijama i razglednicama iz istorije grada.

Autor knjige, profesor istorije Dušan Opinćal iz Bečeja, uspeo je iz privatnih arhiva i drugih zbirki da obezbedi kvalitetan foto-dokumentacioni materijal i izvrši izmenu pojedinih delova iz prethodnih izdanja, ali i da uvrsti nove sadržaje kojima se upotpunjuje slika o ljudima, zgradama, načinu života i dešavanju u Bečeju tokom vremena.

„Iz mnoštva slikovitog blaga koje dočarava vidljivi svet istorijske prošlosti, autor je uspeo da selektiranim izborom na lep i znalački način dočara bogatu kulturu, privrednu i političku istoriju Bečeja kojem je jedno od značajnijih prepoznatljivih obeležja bilo zajedničko življenje dva naroda – srpskog i mađarskog“, pišu u recenziji fotomonografije Bečej akademik prof. dr Čedomir Popov i doc. dr Aleksandar Kasaš.

Ova reprezentativna knjiga, nema ambiciju naučne monografije, već želi da premosti jaz između Bečeja u prošlosti i današnjeg Bečeja i popuni nezasluženu prazninu u baštinjenju grada.

Fotomonografija može biti korisna i lepa informacija za one koji turistički posete Bečej. Može biti podsetnik na rodni kraj, onima koji su rođeni u ovom gradu, a ne žive više u njemu. Može biti prigodan poklon za poslovne partnere, prijatelje, rođake, rođendane, završetak školovanja, za Božić, za Novu godinu i za ostale praznike.

„Fotomonografija Bečeja“ se može kupiti u Turističkoj organizaciji opštine Bečej, knjižari „Stil“ i „Papirus“ i redakciji Bečejskog mozaika po ceni od 4.800 dinara.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *