Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Gradsko pozorište: Danas „Praćka“ u Bečeju

Gradsko pozorište: Danas „Praćka“ u Bečejutrg_fontane

U Velikoj sali Gradskog pozorišta danas, od 20 časova je na repertoaru predstava Nikolaja Koljade „Praćka“ u izvođenju grupe Public P iz Bačke Palanke, a u režiji Sonje Petrović.

Ova predstava je prošle godine u junu mesecu gostovala na prestižnom 11. Internacionalnom festivalu savremene ruske drame „Kolyada plays“ održanom u Jekaterinburgu (Rusija), a glumac Ivan Marković koji tumači ulogu Ilje dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu.

Program Gradskog pozorišta

20. april, 20 časova (velika sala): Predstava Nikolaja Koljade „Praćka“ u režiji Sonje Petrović. Ulaznica: 250 dinara.
21. april, 22 časa (pozorišni klub): Benefit parti „Iluzija slobode“. Sviraće bend „Neke face“ iz Zrenjanina i „Tu ima zvuka“ iz Novog Sada. Ulaznica: 200 dinara.
22. april, 16 časova (velika sala): Projekcija američkog animirano-igranog sinhronizovanog filma „Zec Petar“. Ulaznica: 250 dinara.
22. april, 18 časova (velika sala): Projekcija 3D animiranog sinhronizovanog filma „Cvrle, nikad ne letiš sam“. Ulaznica: 250 dinara.
22. april, 20 časova (velika sala): Projekcija američkog akcionog 3D filma „Rampage“. Ulaznica: 250 dinara.

Inače, inicijativu za ovaj Festival pokrenuo je upravo Nikolaj Koljada, čije se drame igraju širom sveta i važi za jednog od najigranijih živih pisaca savremene drame.  

„Praćka“ se bavi pitanjem sramote u ljubavi obrađujući homoseksualni događaj. Ova psihološka drama je priča o nama i našim unutrašnjim borbama, priča o mržnji koju širimo jer smo potisnuli ljubav, a ta mržnja često je prihvatljivija od ljubavi. Pisac za ovu dramu ističe da mu je jedna od najdražih iako spada u njegov najmanje izvođen tekst. Ovo čitanje Koljade je iskreno i emotivno, koristi se suptilnim pozorišnim elementima pokušavajući da načini atmosferu prljavog, ali doma punog emocija u kome smo svi zajedno, jednako upleteni u borbu podsvesti glavnog junaka Ilje.

Cena ulaznice je 250 dinara.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *